Mogelijke Nokia 9 gefotografeerd met 5 camera’s


High-end telefoons vandaag hebben tenminste twee camera's achterop. Dat is nodig om in te kunnen zoomen en de voor- van de achtergrond te kunnen herkennen. Sommige telefoons zijn nu zelfs al met drie camera's uitgerust om nog meer onderscheid aan te brengen. Nokia wil dit idee nog verder doorvoeren met verschillende camera's.

Het gaat vermoedelijk om de Nokia 9 met modelnummer TA-1094 met een opvallend penta-camera-systeem. Het is vooralsnog speculeren waarvoor HMD Global denkt 5 verschillende camera's nodig te hebben. Wel zien we naam Zeiss terugkomen, met dat merk behaalde het oude Nokia in het verleden grote successen onder andere met de PureView-telefoons. Het moge duidelijk zijn dat deze Nokia 9 het meest high-end is wat HMD Global wil uitbrengen.

Nokia 9 met penta-camera
Mogelijke Nokia 9 met penta-camera

Het gebruiken van verschillende camera's maakt het mogelijk om verschillende diafragma's en zoomafstanden aan te bieden. Zo is de ene lens geschikt voor close-ups en macro, de andere voor portret en de andere voor landschappen. We willen steeds betere foto's met onze telefoons kunnen schieten maar lopen tegen de limieten aan. We willen immers geen uitschuifbare lens uit onze telefoon. Dan zullen we dit soort oplossingen moeten accepteren. Al is het natuurlijk nog allerminst zeker dat deze Nokia 9 ook daadwerkelijk op de markt komt. Andere eigenschappen die eerder genoemd werden zijn een Snapdragon 845-processor en 5,9 inch scherm met Quad HD-resolutie. Wanneer een mogelijke release plaatsvindt is onbekend.

(via)Praat mee over dit artikel