Kleine Palm-telefoon lekt in al z'n glorie

Dead on arrival


Er zijn hoge resolutie afbeeldingen opgedoken van wat de nieuwste Palm-telefoon moet worden. Wie denkt aan een herborgen webOS-telefoon die de markt op z'n kop gaat zetten komt bedrogen uit; dit lijkt te gaan om een low-end Android-telefoon die op een flinke teleurstelling dreigt uit te lopen.

De merknaam Palm is in handen TCL, het bedrijf van de Alcatel-telefoons en onder BlackBerry-naam de KEY2 op de markt bracht. Het bedrijf mag dan veel telefoons verkopen, de meeste zijn niet echt de moeite waard om te herinneren. Dit nieuwe Palm-model lijkt zo één te gaan worden. Z'n enige bestaansrecht is de link naar het ooit legendarische bedrijf Palm. Een officiële naam hebben we nog niet dus we noemen hem vanaf nu bij z'n codenaam PVG100.

Palm PVG100
Nieuwe Palm-telefoon

Nu stond Palm er op het eind ook al niet bekend om om high-end telefoons uit te brengen, deze Palm PVG100 doet daar een schepje bovenop. Een klein 3,3 inch touchscreen met HD-resolutie, Snapdragon 435-processor met 3 GB aan RAM-werkgeheugen, 32 GB opslaggeheugen en een indrukwekkend lage capaciteit batterij van slechts 800 mAh. Het zal ons verbazen als die bij redelijk gebruik de middag haalt. Achterop vinden we een enkele camera met flitser. Het zal ons verbazen als het aantal megapixels de 5 overschrijdt. Al met al geen indrukwekkend lijstje specificaties.

Klap in het gezicht

Dit voelt voor de Palm-fans van vroeger als een klap in het gezicht. Je kunt je afvragen wat TCL wil bereiken met dit toestel? Natuurlijk zal de Palm-naam ze in eerste instantie media-aandacht opleveren. Maar dat betekent niet automatisch verkopen. De mensen die Palm een warm hart toedragen zullen hier niet voor naar de winkel rennen. Natuurlijk bestaat er vandaag de dag een vraag naar compacte smartphones, vooral nu zo weinig smartphonefabrikanten ze aanbieden. Maar dan wel high-end smartphones die ondanks het formaat toch kunnen concurreren met de vlaggenschepen van rond de 6 inch groot. We zijn daarom benieuwd naar het persbericht en de draai die TCL eraan zal geven.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel