“Samsung Galaxy S10 krijgt vingerafdrukscanner in scherm"

Galaxy S10 krijgt Qualomm's derde generatie ultrasone vingerafdrukscanner


Volgens de nieuwste geruchten krijgt de Samsung Galaxy S10 een ultrasone vingerafdrukscanner van Qualcomm in het beeldscherm. Het is voor het eerst dat Samsung een dergelijke scanner toepast en mogelijk zelfs de eerste fabrikant die een vlaggenschip ermee uitrust.

Het is eigenlijk opvallend hoe weinig we nog weten van Samsung's aankomende Galaxy S10. Er zijn nog geen afbeeldingen van uitgelekt en het aantal specificaties stroomt ook nog niet echt binnen. Het lukt Samsung de laatste jaren steeds beter om nieuwe telefoons beter geheim te houden. Jammer voor ons want hier op NieuweMobiel.NL houden we van geruchten. We zullen het daarom moeten doen met de kleine stukjes informatie die wel uitkomen. Zoals dit gerucht over Qualcomm's nieuwste vingerafdruktechniek.

Qualcomm ultrasone vingerafdrukscanner
Qualcomm's ultrasone vingerafdrukscanner kan ook hartslag meten

Het is geen geheim dat Qualcomm werkt aan het integreren van een vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Sterker nog, inmiddels zit deze techniek alweer aan haar derde generatie. Het werkt met ultrasone geluiden dat door het scherm gaat en een vingerafdruk minutieus in kaart kan brengen zelfs bij viezigheid en onder water. Ook zou de scanner de hartslag kunnen meten. Samsung lijkt dus vooralsnog niet af te stappen van vingerafdrukherkenning zoals Apple al werkt het wel door aan een eigen vorm van gezichtsherkenning. Hiervoor maakt het momenteel gebruik van irisherkenning maar dat werkt toch duidelijk langzamer dan Apple's Face ID-variant. Mogelijk zien we hier dus iets anders voor terug.

Al eerder een poging

Enige tijd geleden werd het integreren van de vingerafdrukscanner in het scherm gezien als de heilige graal. Toch zien we steeds meer fabrikanten afstappen van vingerafdrukherkenning. De Apple iPhone X is misschien het bekendste voorbeeld maar ook anderen zijn gevolgd zoals Oppo met de Find X. Gezichtsherkenning blijkt in de praktijk minstens zo goed te werken al heeft iedereen z'n voorkeur. Samsung staat toch bekend om het aanbieden van keuze. Van de Galaxy S8 werd destijds al gezegd dat deze een in-screen-vingerafdrukscanner zou hebben maar dat Samsung daar op het laatste moment van heeft afgezien omdat het op het laatste moment tegen problemen aanliep. Ook bij de Note 8 werd er van afgezien. Problemen die in de Galaxy S10 mogelijk zijn opgelost.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 31,50 € 0,00 200 1 GB 4G+ Bekijk
Tele2 abonnement € 33,00 € 0,00 200 2 GB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 34,00 € 0,00 onbeperkt 10 GB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 37,00 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 40,50 € 0,00 150 4 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 455,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 546,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk
KPN abonnement € 51,50 € 0,00 150 onbeperkt 5G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel