Samsung denkt na over vingerafdrukscanner in scherm

Zegt dit iets over het ontwerp van de Galaxy S9?


Uit een opgedoken patent blijkt dat Samsung nog altijd werkt aan een vingerafdrukscanner in het scherm. In plaats van er onder zou de scanner in dit patent het scherm rondom de scanner zitten. Een soort 'notch' dus maar dan onderin.

Het probleem wat Samsung met de Galaxy S8 heeft opgelost is dat de vingerafdrukscanner het scherm niet in de weg mag zitten. Hij verkaste daarom naar de achterkant zodat de hele voorkant uit scherm kon bestaan. Jammer want die plaatsing is wat ongelukkig gekozen zo vlak naast de camera. Bovendien zijn er mensen die juist zweren aan een scanner voorop het toestel. Handig om hem te ontgrendelen wanneer hij op tafel ligt bijvoorbeeld. Samsung's patent lijkt aan beide kampen tegemoet te komen.

Samsung patent

Onze interpretatie van dit patent is dat er onderin het scherm een ronde uitsnede is gemaakt voor de vingerafdrukscanner. Je krijgt dan hetzelfde effect als de Essential PH-1 bovenin heeft. Die uitsnede is nog bedoeld voor de selfiecamera en sensoren, die van Samsung juist voor de vingerafdrukscanner. Je raakt hiermee weliswaar wat beeld kwijt maar in Samsung's geval wordt die toch praktisch altijd opgevuld door de virtuele bedieningstoetsen. Met andere woorden; onderin het scherm zat toch altijd een zwarte balk. Bovendien weten we van de Essential Phone dat het heel erg snel went dat er een zogenaamde 'blind spot' is. Anderzijds; deze uitsnede is heel wat kleiner dan Apple's 'notch' op de iPhone X.

Aanwijzingen voor de Galaxy S9?

Er bestaat een mogelijkheid dat Samsung deze oplossing wil toepassen voor de Galaxy S9 die begin 2018 verwacht wordt. Het is echter zo dat dergelijke patenten zelden tot fysieke producten leiden. Bedrijven als Samsung dienen nou eenmaal erg veel patenten in, vaak maar omdat anderen het dan niet kunnen doen. Een ander bezwaar wat wij met dit gerucht hebben; Apple zet nu heel erg in op gezichtsherkenning en Samsung kennende gaan zij nu ook die kant op. Vingerafdrukherkenning zal op den duur steeds minder belangrijk worden als gezichtsherkenning beter blijkt te zijn. Onlangs nog verschenen geruchten dat ook Samsung zich sterk gaat richten op herkenning van gezichten als vorm van authenticatie. Wordt vervolgd.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 249,00 € 249,00   Bekijk
Partly
Blue Refurbished
€ 309,00 € 309,00   Bekijk
GSMWEB.nl
Midnight Black
€ 465,00 € 465,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 592,00 € 592,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel