"Samsung brengt 11 oktober nieuwe Galaxy uit met 4 camera’s"

High-end functies niet alleen meer exclusief voor S-serie


Samsung heeft een uitnodiging de deur uitgedaan voor 11 oktober. Daarop staat "4x fun", mogelijk een verwijzing naar 4 camera's. Maar of die achterop zitten, of dat ze gedeeld zijn met de voorzijde is nog onbekend.

Meestal zijn er voorafgaand aan een groot Samsung-event wel de nodige geruchten. Dit keer niet. Het lijkt daarom niet om een Galaxy S-model te gaan of het vouwbare toestel waar we al langer over schrijven. Mogelijk gaat het om de Galaxy A9, een toestel met mogelijk vier camera's achterop. Daarover hoorden we onlangs wel geruchten. Het is sinds een uitspraak van een Samsung topman ook een stuk aannemelijker geworden dat het hier om de A9 gaat. DJ Koh zei dat Samsung premium functies best eerst op een A-model wil uitproberen.

Samsung 4x fun uitnodiging

Een camera bestaande uit vier lenzen klinkt als overkill. Toch kan het meerwaarde bieden. Nu al zien we dat fabrikanten veelal een groothoek- met telezoom-lens toepassen. Anderen passen weer een monochrome met kleurensensor toe om betere beelden te brengen. Huawei combineerde die twee filosofieën onlangs in de P20 Pro; een 20 megapixel monochrome sensor, een 40 megapixel kleurensensor en een 8 megapixel telezoomlens om in te zoomen. Samsung komt nu mogelijk ook met een soortgelijke cameramodule maar dan met 4 sensoren.

Samsung Galaxy A9 2018

Samsung bracht al eens een Galaxy A9 uit, die kwam hier alleen niet uit. Het is dus mogelijk dat de toekomstige A9 (2018) hier helemaal niet uitgebracht gaat worden. Als het model daadwerkelijk met vier camera's uitkomt is dat wel gek. Nederland staat wel bekend als telefoongek genoeg waardoor er een markt voor is. 11 oktober horen we daar ongetwijfeld meer over.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel