Mogelijk einde in zicht van Samsung Galaxy J-serie

Budgetmodellen niet rendabel genoeg meer


Samsung lijkt haar productportfolio te willen herorganiseren. Helaas lijkt de Galaxy J-serie daarvan de dupe te worden; de serie verdwijnt mogelijk. De serie bestond uit zeer voordelige Android-smartphones met instap specificaties en waren veelal van plastic gemaakt. Echt helemaal verdwijnen de modellen niet.

Samsung lijkt geen brood meer te zien in de ultra goedkope Android-smartphone uit de J-serie. De concurrentie is natuurlijk ook stevig in dat segment, vooral als je bekijkt dat je voor weinig geld een metalen smartphone kunt krijgen met stock Android. Denk aan de modellen van Xiaomi en andere Chinese merken. De meer uitgebreide J-modellen zullen mogelijk een tweede bestaan krijgen in de A-serie. Die bestaat uit scherp geprijsde mid-range modellen met enkele high-end features.

Samsung Galaxy J6+
Net aangekondigd; de J6+

Samsung biedt daarnaast ook nog de Galaxy On-serie aan zien we die modellen hier niet vaak terug. Ze waren vaak exclusief voor een enkele operator. De Galaxy On-serie wordt mogelijk vervangen door de Galaxy M-serie. Die nieuwe serie zal voornamelijk bestaan uit budget-modellen. Dit betekent niet dat de Galaxy J-modellen voort zullen leven in de Galaxy M-lijn. De Galaxy M-modellen zullen namelijk vooral in landen zoals India, China en enkele Latijns Amerikaanse-landen verkocht gaan worden. Daarmee lijkt voor ons land een einde te komen aan de goedkope Galaxy J-modellen. Zoals gezegd is dat voor consumenten niet heel erg omdat het aanbod in dat segment erg groot blijft.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel