HMD Global stelt Nokia 9 PureView met 5 camera’s uit


We hoeven dit jaar niet meer te rekenen op de komst van de Nokia 9 PureView met z'n vijf camera's achterop. HMD Global loopt tegen enkele problemen aan waardoor ze genoodzaakt zijn de lancering uit te stellen. Hierdoor blijft de Nokia 8.1 voorlopig het vlaggenschip van het bedrijf.

Dat antwoordde het bedrijf op vragen van WinFuture tijdens de lancering van de Nokia 8.1. Dat toestel blijft voorlopig daarom even het vlaggenschip. De enige in de industrie die niet van een Snapdragon 845-processor gebruikmaakt. De Nokia 9 PureView vermoedelijk wel, al staat de Snapdragon 855 met 5G ook alweer voor de deur.

Nokia 9 PureView
De Nokia 9 belooft een opvallende verschijning te worden

Het uitstel van de Nokia 9 PureView zou liggen omdat de camera's nog niet de gewenste resultaten geven. De cameramodule is een stuk gecompliceerder dan een dubbele camera-eenheid en de software moet optimaal presteren om te concurreren met andere populaire cameratelefoons. HMG Global kan het zich immers niet permitteren om gemiddelde resultaten neer te zetten met de overvloed aan camerasensoren. Bovendien moet het toestel de naam 'PureView' wel eer aan doen. Dat is het verplicht aan z'n opa; de iconische 808 PureView. Die ontving kort na z'n onthulling in 2012 veel hoon vanwege de ogenschijnlijke overdaad aan megapixels; 41 stuks. Maar het toestel zou nog jaren lang de ranglijst aanvoeren als beste cameratelefoon.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel