Google maakt melding van Nokia 9 PureView en 1 Plus


Altijd fijn als anderen je geheimen prijs geven. Google heeft in de Play Store alvast melding gemaakt van de Nokia 9 en Nokia 1 Plus. Beide toestellen moeten nog door HMD Global worden aangekondigd.

Nu wisten we wel dat de Nokia 9 PureView en Nokia 1 Plus er aan zaten te komen maar het is toch altijd fijn als de fabrikant ze zelf onthult. De Nokia 1+ krijgt codenaam ANT en moet volgens de geruchten die op NokiaPowerUser staan beschikken over een klein scherm met qHD-resolutie, 1,5 GHz MediaTek MT6739WW-processor met 1 GB aan RAM-werkgeheugen. Gelet op de bescheiden specificaties lijkt het er sterk op dat hij onderdeel gaat uitmaken van het Android Go-programma.

Nokia 9 en Nokia 1 Plus
Wie hebben we daar

Zo bescheiden als de Nokia 1 Plus is zo extravagant is de Nokia 9 PureView. Dat moet namelijk een zeer uitgebreid cameramonster worden met achterop 5 camera's. De 9 PureView krijgt codenaam AOP en wordt hierboven zonder de PureView-naam aangeduid. Die volgt mogelijk later alsnog en zou wat ons betreft een prima hommage zijn aan de PureView-tijden van weleer. HMD Global, de fabrikant die exclusief telefoons onder de naam Nokia mag uitbrengen, heeft voor 24 februari een persevent gepland staan. Mogelijk kondigt het beide toestellen dan aan.

Reboot

Of het bij deze twee blijft moet nog maar blijken. In het verleden kondigde het ook een reboot aan van een oude klassieker. Zo kondigde het in 2017 een remake aan van de Nokia 3310 en in 2018 werd de 8110 bananaphone van stal gehaald. Dat was grotendeels om aandacht op de herintrede op de telefoonmarkt te genereren. Dat doel lijkt gehaald, het bedrijf staat inmiddels weer in de top 10 best verkopende telefoonfabrikanten. Mogelijk blijft het dus bij deze twee.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel