“OLED-scherm van LG G8 ThinQ is ook luidspreker”


Een nieuw gerucht over de aankomende G8 ThinQ van LG. Het OLED-paneel is naast scherm ook de luidspreker. En een hoogwaardige volgens dit gerucht. LG zou al jaren aan de techniek werken en nu voor het eerst toepassen in een product.

Het zou gaan om een techniek genaamd Crystal Sound OLED, kortweg CSO. LG demonstreerde de techniek voor het eerst tijdens de CES in 2017. Achter het paneel zit een soort speaker die het scherm doet trillen en daarmee geluid kan produceren dat rechtstreeks op je afkomt. Door hierbij ook de luidspreker voor het bellen te gebruiken wordt een rijker stereo-geluid bereikt.

LG G8 ThinQ CSO

Het geluid dat de LG G8 ThinQ hiermee produceert zou van hoge kwaliteit zijn. Enerzijds doordat audio-specialist Meridian zich met de instellingen bemoeid heeft en anderzijds doordat de CSO-techniek voor een rijke bass zorgt. Bijkomend voordeel is dat door het weglaten van een speaker grill een cleanere look geeft. LG voegt nog meer audio-kwaliteiten toe aan de G8 ThinQ, technieken die we vaker zien bij LG.

Quad DAC, DTS:X en MQA

Zo beschikt het toestel net als veel andere recente high-end LG's over een ingebouwde Quad DAC voor Hi-Fi-geluid. Ook beschikt hij over DTS:X 3D die surround sound produceert via 7.1 kanalen. Het mooie is dat deze techniek ook zonder ingeplugde koptelefoon werkt. Verder kan het toestel overweg met MQA waardoor gestreamde muziek van veel hogere kwaliteit is. Eén probleem; momenteel werkt alleen streamingdienst Tidal er mee. En er is een Boombox Speaker waarbij de binnenkant van het toestel als klankkast dienst doet. Dit moet een harder geluid en meer bass opleveren. Iets wat altijd welkom is. LG kondigt de G8 ThinQ aan voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Datum van aankondiging? Zondag 24 februari.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel