LG G8 ThinQ krijgt dieptecamera van Infineon


LG heeft Infineon Technologies in de arm genomen om de dieptecamera aan de voorzijde van de G8 ThinQ te maken. Hiermee moet het mogelijk worden veiliger gezichtsontgrendeling en AR/VR-toepassingen in te bouwen.

Dankzij de REAL3TM-beeldsensorchip van Infeon kan LG de toekomstige G8 ThinQ uitrusten met zogenaamde Time-of-Flight (ToF). Deze techniek ziet diepte op basis van infrarood en is daarmee nauwkeuriger dan sommige andere oplossingen. Overigens werkt ook Apple's Face ID op basis van ToF. Of ook LG ToF gaat inzetten voor gezichtsherkenning is nog maar de vraag. In het persbericht dat LG deed uitgaan werd ook gesproken over de voordelen voor AR en VR, respectievelijk Augmented Reality en Virtual Reality.

LG G8 ThinQ
ToF-selfiecamera op de LG G8 ThinQ

Ook Android-fabrikanten bieden tegenwoordig ontgrendeling aan op basis van gezichtsherkenning. Onlangs nog deed de Consumentenbond daar onderzoek naar en concludeerde dat die niet altijd even betrouwbaar was. Zo zou de functie vaak met een eenvoudige foto al te foppen zijn, iets wat met ToF onmogelijk is. Reden waarom de Apple's Face ID steevast goed uit de bus komt als het gaat om veiligheid. De fabrikanten die door de mand vallen maken veelal gebruik van Android's ingebouwde gezichtsherkenning. Het gerucht gaat dat Google in de aankomende versie van Android, codenaam Q, werkt aan een nieuwe vorm van gezichtsherkenning. Mogelijk gaat het standaard ondersteuning aanbieden voor ToF zodat fabrikanten deze makkelijker kunnen implementeren. LG wil daar met de LG G8 ThinQ duidelijk niet op wachten en kondigt hem eind februari aan tijdens het MWC in Barcelona.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel