Motorola onthult Moto G7-serie waaronder G7, G7 Plus, G7 Power en G7 Play


En zo ineens zijn we vier nieuwe Motorola-telefoons rijker. Nog voor het officiële persmoment in Brazilië heeft Motorola de toestellen online gezet. De nieuwe Moto G7-serie krijgt betere camera's, langere batterijduur, krachtiger processors en grotere beeldschermen.

De Moto G-serie is Motorola's meest succesvolste serie ooit. Begonnen in 2013 bestaande uit betaalbare toestellen met redelijke eigenschappen en een vrij kale Android-versie. De nu aangekondigde Moto G7-serie zet die lijn voort maar vergeet de moderne trends niet. Aanvoerder van de nieuwe serie is de Moto G7 met een 6,2 inch Max Vision scherm. Dit is een langgerekt scherm met kleine randen en bovenin een druppelvormige notch voor de selfiecamera. De resolutie komt uit op Full HD+.

Motorola Moto G7 in het wit
Moto G7

De dubbele hoofdcamera is 12 megapixel en kent daarmee effecten zoals Blur en Spot Color. De Snapdragon 632 maakt hem tot 50% sneller dan z'n voorganger en hij ondersteunt snelladen via een TurboPower-oplader. Verwacht de Motorola Moto G7 in de kleuren wit en zwart halverwege februari in de winkels voor een adviesprijs van rond de 249 euro.

Moto G7 Plus

Iets uitgebreider is de G7 Plus met een dubbele 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Dat maakt hem beter in het schieten van scherpere foto's in het donker of schemer. Verder ook hier een Max Vision-scherm met Full HD+ resolutie en druppel-notch. Ook het schermformaat van 6,2 inch komt overeen. Wel nieuw is het stereo-geluid dankzij de dubbele speaker met Dolby Audio-ondersteuning. Het toestel kost 299 euro en komt in de kleuren rood (Viva Red) en blauw (Deep Indigo) op de markt.

Motorola Moto G7 Plus Deep Indigo
Moto G7 Plus

Moto G7 Power

Wie op zoek is naar de grootste batterij komt bij de G7 Power uit. Ook dit model hebben we al gespot in een Nederlandse webshop en wel voor een bedrag van 209 euro. Daarvoor krijg je een Android-toestel met 6,2 inch Max Vision-scherm en dikke 5000 mAh batterij. Dat is genoeg voor 3 dagen aan onafgebroken telefoonplezier.

Motorola Moto G7 Power Ice Violet
Moto G7 Power

Hier een iets kleiner 5,7 inch scherm met een lagere HD+ resolutie maar toch met een moderne verhouding van 19:9. Hier geen druppelvormige notch maar een grote(re). Wel gelijk gebleven is de Snapdragon 632-processorkeuze waarmee hij redelijk krachtig is voor een middenmotor. Moederbedrijf Lenovo noemt in het persbericht een eerste beschikbaarheid van halverwege februari en de beschikbare kleuren zijn zwart en paars (Ice Violet).

Moto G7 Play

Blijft over de Moto G7 Play. Ook deze is uitgerust met de Snapdragon 632-processor van Qualcomm maar juist hij baadt er het meeste van. Want in vergelijking met de Snapdragon 427 in z'n voorganger is de nieuwe chipset 60% sneller. Verder ook hier een brede notch bovenin het 5,7 inch grote Max Vision HD+ scherm. Achterop vinden we een enkele 13 megapixel camera maar die wel voorzien is van PDAF waardoor hij zeer snel kan scherpstellen. Prijzen van de Motorola Moto G7 Play beginnen bij 149 euro en verwacht hem halverwege februari in de winkels in de kleuren zwart en goud (Fine Gold).

Motorola Moto G7 Play Fine Gold
Moto G7 Play

Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel