Motorola Moto G7

8 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Motorola Moto G7
Moto rola Moto G7 zwart onderkant
Moto rola Moto G7 zwart voorkant linkerzijkant
Moto rola Moto G7 zwart voorkant rechterzijkant
Moto rola Moto G7 zwart linkerzijkant
Moto rola Moto G7 zwart overzicht
Moto rola Moto G7 zwart achterkant gedraaid
Moto rola Moto G7 zwart achterkant linkerzijkant schuin
Moto rola Moto G7 zwart achterkant linkerzijkant
Moto rola Moto G7 zwart achterkant rechterzijkant
Moto rola Moto G7 zwart achterkant
Moto rola Moto G7 zwart rechterzijkant
Moto rola Moto G7 zwart bovenkant
Moto rola Moto G7 wit achterkant

Reviews over de Motorola Moto G7

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Nog steeds dè budget-telefoon om te verslaan”

·

 • Aardig scherm
 • Prima alledaagse prestaties
 • Uitstekende en makkelijk te gebruiken software
 • Koptelefooningang
 • Gemiddelde batterijduur
 • Notch leidt af
 • Geen NFC of draadloos laden
 • Groot Motorola-logo voorop

Bron: https://www.theverge.com/2019/4/10/18304664/motorola-moto-g7-power-play-review-budget-affordable-android-phones

0 0

Alle Motorola Moto G7 reviews


Beschrijving van de Motorola Moto G7

De Motorola Moto G7 is Lenovo's 7e generatie Moto G-telefoon. Hij is dit jaar wat groter met een groter scherm en een snellere processor. Maar ook op het gebied van nieuwe functies heeft deze G7 wat in z'n mars. Wat allemaal precies gaan we hier voor je uitzoeken.

Nieuw scherm, toegenomen snelheid

Allereerst valt het nieuwe scherm op. Deze heet Max Vision en geeft inderdaad een maximaal beeld dankzij de dunne schermranden. Bovenaan zit hij zelfs zo strak tegen de rand aan dat er voor de selfiecamera een inkeping is gemaakt. Deze notch heeft de vorm van een druppel en is daarmee relatief klein gebleven. Het scherm meet een diagonaal van 6,2 inch wat vandaag de dag erg ruim is. De resolutie is met Full HD+ lekker hoog en levert daarom scherpe beelden op. Ander zeer groot verschil is de toegenomen snelheid. In vergelijking met de G6 is deze G7 maar liefst 50% sneller. Allemaal dankzij de Snapdragon 632-processor. Dit is een verschil wat je in dagelijks gebruik zult merken. Apps openen sneller, je hoeft minder lang te wachten op handelingen en games zullen soepeler draaien.

Moto rola Moto G7 zwart overzicht

Zelfde camera, wel nieuwe functies

Er zijn ook zaken gelijk gebleven. Zo zit er nog altijd achterop een dubbele camera met 12 en 5 megapixel sensor. Ook de lens met maximale opening van f/1.8 is gelijkgebleven. Hiermee schiet je zonder al te veel licht nog altijd prima belichte foto's. Voorop zit ook nog altijd eenzelfde soort camera; 8 megapixel. Wel is de selfieflitser verdwenen al bestaat de functie nog altijd. Door het scherm zeer fel op te lichten weet de G7 hetzelfde effect te simuleren. Goed bedacht maar het werkt in de praktijk toch altijd net iets minder goed dan een echte flitser. Nieuw zijn enkele camerafuncties zoals high res zoom waarmee je digitaal met een iets hogere kwaliteit kunt inzoomen en hyperlapse waarmee je een filmpje versneld kunt afspelen en stabiliseren.

Belangrijkste Motorola Moto G7 specificaties

 • Max Vision-scherm van 6.2 inch groot met Full HD+ resolutie
 • Hoge 8 megapixel selfiecamera met schermflits
 • 12+5 megapixel camera met 4K-video
 • Voorzien van snel 4G-internet (Cat 7)
 • 64 GB aan standaard opslagruimte uitbreidbaar tot 512 GB
 • Octacore-processor (Snapdrsagon 632) op 1,8 GHz met 4 GB aan werkgeheugen

Gezichtsontgrendeling en vingerafdrukherkenning

Ontgrendelen van de Motorola Moto G7 kan via je gezicht en vingerafdruk. Voor die laatste leg je je vinger op het Motorola-logo achterop. Daarachter zit ook de 3000 mAh dikke batterij die je wederom met een TurboPower-lader extra snel kunt opladen. Een kwartier moet genoeg zijn voor een werkdag aan accu. Ondanks dat de specificatielijst verder nog spreekt over 'waterdichte behuizing' moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. De P2i nanocoating maakt hem namelijk waterafstotend en niet volledig waterdicht. Oppassen geblazen dus. Ook bij 'Dual SIM' moeten we een opmerking plaatsen. Dit slot wordt namelijk gedeeld met die voor de geheugenkaart. Mocht het standaard opslaggeheugen van 64 GB te weinig zijn dan en je wilt nog een 2e simkaart plaatsen dan kan dat een probleem zijn.


De Motorola Moto G7 in het nieuws

Moto G7 Announcement

Motorola houdt 7 februari event, mogelijk voor Moto G7-serie

Geruchten ·

Motorola heeft uitnodigingen verstuurt voor een evenement op 7 februari in São Paulo Brazilië. Mogelijk wordt hier de Moto G7-serie aangekondigd waarvan beelden al veelvuldig zijn uitgelekt. Dat deze modellen ook naar Europa en Nederland komen is erg aannemelijk.

Van de G7-serie verwachten we in ieder geval de Moto G7, G7 Play, G7 Plus en mogelijk de G7 Power. Of ook al deze modellen naar Nederland komen valt nog maar te bezien. Van de Moto G6-serie kwamen wel alle modellen hier uit maar dat is geen garantie dat dat ook dit keer weer gebeurt.

Motorola Moto G7
Zet in je agenda!

Duidelijkheid daarover krijgen we donderdag 7 februari om 9:30 lokale tijd, het is dan hier 18:30. Als de geruchten kloppen dan is de Motorola Moto G7 een 6,24 inch toestel met Snapdragon 632 en 12+5 megapixel camera, de G7 Play een 5,7 inch toestel met Snapdragon 832 en enkele camera, de G7 Plus een 6,24 inch toestel met Snapdragon 636 en 16+5 megapixel camera en de G7 Power een 6,2 inch toestel met Snapdragon 632, enkele 12 megapixel camera en monsterlijke 5000 mAh batterij. Het hele viertal toestellen zou Android 9 Pie vanuit de doos draaien waarmee ze meteen lekker up to date zijn. Prijzen zouden tussen de 149 en 299 euro liggen waarmee ze voor vrijwel iedereen bereikbaar zouden moeten zijn.

Flink voor MWC

Motorola's aankondiging valt ruim voor het Mobile World Congress waarop meerdere fabrikanten nieuwe modellen aankondigen. Het MWC start pas 25 februari. Dat Motorola, of beter gezegd moederbedrijf Lenovo, nu voor een moment flink daarvoor kiest is mogelijk om een eigen moment te hebben waarop het alle aandacht krijgt. Je zou ook denken dat het wat bewaart voor de MWC, mogelijk de P40. Die geldt als meer high-end en is alleen daarom al belangrijker. Zonde als die zou ondersneeuwen door de instap Moto G7-serie.

 • Tags:
 • g7
 • g7play
 • g7plus
 • g7power
 • lenovo
 • motog7
 • motog7play
 • motog7plus
 • motog7power
 • motorola

Moto G7 Mrgizmo

Lek toont Motorola Moto G7 met druppelvormige notch

Geruchten ·

Motorola's moederbedrijf Lenovo lijkt een grote update voor te bereiden op de Moto G6. De nu uitgelekte G7 krijgt een langer scherm met veel dunnere schermranden. Gevolg is dat het scherm bovenin een notch krijgt al is gelukkig gekozen voor de veel kleinere druppelvariant. Achterop is wederom gekozen voor een dubbele camera.

Motorola is geen onbekende met de beruchte notch, ook de Motorola One was er mee uitgerust al was die nog vele malen groter dan de hieronder weergegeven Moto G7. Deze afbeelding, afkomstig van MrGizmo, toont een qua vorm herkenbaar Motorola-toestel al is het scherm ditmaal grondig op de schop gegaan.

Motorola Moto G7

Die is veel groter met veel dunnere schermranden. Alleen onderaan het scherm zit nog een kleine 'kin', bedoeld voor de antenne en om de aansluitingen van het schermpaneel niet teveel te buigen. Bovenaan geldt dat niet en om daar toch ruimte te maken voor een selfiecamera is er gekozen voor een druppelvormige notch. Achterop het grotendeels glazen toestel zien we een ronde cameramodule terug met een dubbele camera. Dat was ook bij de G6 al het geval. Onder de camera's zit het M-logo waar vermoedelijk de vingerafdrukscanner in verwerkt is.

Specificaties Moto G7

Qua specificaties gaan er al langere tijd de nodige geruchten. Enige voorzichtigheid is dus gebogen. Wij horen berichten over een 6,4 inch groot toestel met Full HD+ resolutie, 16 + 5 megapixel camera, 12 megapixel selfiecam, Snapdragon 660-processor met 4 GB aan RAM-geheugen om mee te werken. Het opslaggeheugen begint vermoedelijk bij 64 GB wat meer dan netjes is. Om lang met de batterij te doen lijkt gekozen te zijn voor een exemplaar met een capaciteit van tussen de 3000 en 3500 mAh. Het is nog even afwachten voordat we hierover bevestiging krijgen. De Motorola Moto G6 werd in april aangekondigd, mogelijk moeten we dus nog tot april 2019 wachten.

 • Tags:
 • lenovo
 • motog7
 • motorola
 • notch

Beknopte specificaties van de Motorola Moto G7

Afmetingen 157 x 75,3 x 8 mm
Gewicht 172 gram
EAN codes 2750105281641, 2750105202127, 0723755131897, 0723755131712, 0723755131408, 0723755131392, 0400063878132
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 9.0 (Pie)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.2 inch, Max Vision Full HD+, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 632, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht P2i coating
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Snellaadfunctie

Alle Motorola Moto G7 specificaties


Alternatieven van de Motorola Moto G7

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Motorola Moto G7
Motorola Moto G5 (XT1676)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10+ (G975)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android9.0 (Pie)7.0 (Nougat)9.0 (Pie)119.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm6.2 inch, Max Vision Full HD+, inkeping (notch)5.0 inch, TFT6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.4 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat
Camera12 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor13 MP12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 12 MP, 16 MP
Processor1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 632, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core
Selfiecamera8 MP5 MP10 MP10 MP10 MP, 8 MP
Stof-/waterdichtP2i coating
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh2800 mAh, verwisselbaar3400 mAh4000 mAh4100 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Motorola Moto G7 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Motorola G7