Google bevestigt Motorola One Action met 21:9 scherm


Als de geruchten kloppen dan moet Motorola dit jaar nog enkele modellen onder de One-serie aankondigen. De One Action bijvoorbeeld; een lange jongen met Android One en Samsung-processor. Iets wat we nu zeker weten dankzij een foutje van Google.

Want Google heeft bij wijze van de Play Console de Motorola One Action per ongeluk wereldkundig gemaakt. Dat ontdekten de jongens en meisjes van XDA Developers die daar ook de specificaties zagen staan. Weg verrassing.

Motorola One Action
De Motorola One Action

Hierdoor kunnen we mededelen dat de One Action een zeer langgerekt 21:9 scherm krijgt met schermgat. Diezelfde verhouding zien we terug bij de Xperia 1 van Sony wat hem niet meteen erg bruikbaar maakt. Verder is opvallend dat deze Action gebruikmaakt van een Samsung-processor; de Exynos 9609. Meestal zijn het alleen Galaxy-telefoons die van deze chipset gebruikmaken maar nu vinden we hem dus terug in een Motorola-toestel.

Motorola One Action specificaties

Het schermformaat komt uit op 6,3 inch met een Full HD+ resolutie van 2520 bij 1080 pixels. Net als alle andere Motorola One-modellen draait deze Android One wat bekendstaat om z'n gebrek aan bloatware, snelheid en regelmatige en langdurige updates. Verwacht verder een drievoudige camera achterop en 12,6 megapixel schieter voorop. Ingebouwd zou een stevige 3500 mAh batterij zijn. Volgens de specs komt het toestel uit met Android 9.0 Pie waardoor het er dus op lijkt dat een release aanstaande is. Android 10 is namelijk al aangekondigd.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel