Google bevestigt lek; toont eigenhandig aankomende Pixel 4

· 1 reactie


If you can't beat them, join them. Dat hebben ze bij de marketingafdeling van Google gedacht nadat het internet de laatste dagen volstroomde met lekken van de aankomende Google Pixel 4. Hierop zou een grote vierkante cameramodule te zien zijn. Iets wat Google nu zelf bevestigd.

Normaliter doen telecombedrijven geen uitspraken over aankomende telefoons. Laat staat geruchten. Google is anders en haakt er slim op in. In plaats van dat geruchten z'n eigen leven gaan leiden springt Google er nu bovenop en belooft het iets geweldigs. "Wait 'til you see what it can do"!.

Google Pixel 4

Niet alleen voedt Google hiermee de enthousiasme rondom de Pixel 4, het snoert ook de critici de mond. We horen namelijk nu al geluiden als lelijk en opzichtig. Maar als de grote camerabehuizing nodig is om iets geweldigs te doen dan nemen we hem graag voor lief. Het zou voor het eerst zijn dat Google achterop een Pixel meerdere camera's toepast en de roep daarom werd steeds luider. Telefoons van de concurrentie kunnen hiermee inzoomen en doen aan een groothoeklens. Iets wat het bij de Pixel 3-serie momenteel aan ontbeert maar wel zeer welkom is.

Blik achterop

De afbeelding die Google de wereld in stuurt lijkt alleen een gedeelte van de achterzijde te zien. De cameramodule zit in de linker bovenhoek. Zo op het eerste gezicht is de kenmerkende dual-tone achterkant verdwenen. En dat geldt ook voor de vingerafdrukscanner die van oudsher op de achterkant zit. Die wordt vanaf de Pixel 4 mogelijk ingeruild voor een exemplaar onder het scherm.

Geen notch?

Hoe groot dat scherm is en of er nog altijd een notch is blijft afwachten. Sommige bronnen zeggen van niet en claimen dat Google terugkeert naar een schermrand bovenaan. Onderaan lijkt het scherm wel tegen de rand te zitten. De Pixel 3 XL werd bekritiseerd vanwege z'n enorm diepe notch. Die was volgens Google nodig vanwege de stereo speakers en de dubbele selfiecamera. Mogelijk krijgt ook diens opvolger die maar wil Google de kritiek nu voor zijn. De herintroductie van een schermrand lijkt echter een stap terug.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Just Black Refurbished
€ 153,99 € 157,98   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Clearly White
€ 334,95 € 334,95   Bekijk
Amazon
64 GB Just Black
€ 735,85 € 735,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 4


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel