Samsung Galaxy Fold doet Nederland mogelijk nog later aan


Na het uitstellen van de Samsung Galaxy Fold lancering begint het er steeds meer op te lijken dat Samsung het nog voorzichter aan wil doen dan eerder van plan. Zat Nederland eerst nog in de lijst met landen die hem als eerste kregen, dat idee is nu van de baan.

Samsung zou namelijk volgens berichten op Sammobile voornemens zijn om de Galaxy Fold stapsgewijs uit te brengen in geselecteerde landen. Eerst zijn grote landen als de VS, Korea en Duitsland aan de beurt. Kleinere landen zoals Nederland en zelfs Italië volgen pas later. Hoeveel later is nog onbekend.

Samsung Galaxy Fold lanceerdatum
Dit bleek achteraf wat optimistisch

Samsung's eerste opvouwbare telefoon zou oorspronkelijk op 26 april in de verkoop gaan. In Nederland moest de Samsung Galaxy Fold ergens in het tweede kwartaal uitkomen. Die deadline is verlopen en het ziet er met dit nieuwe bericht niet naar uit dat het derde kwartaal gehaald gaat worden.

Oorzaak uitstel

Een reden voor een gefaseerde uitrol zou kunnen liggen in productieproblemen van bepaalde onderdelen. De problemen die opdoken na z'n onthulling hebben geleid tot aanpassingen. Mogelijk kan Samsung die aangepaste onderdelen niet snel genoeg produceren. Een andere reden zou kunnen zijn dat Samsung het voorzichtig aan wil doen met haar bijna tweeduizend euro kostende toestel.

Opvolger Samsung Galaxy Fold

Een nieuwe lanceerdatum van de Galaxy Fold hebben we nog niet binnen maar onlangs werd wel duidelijk dat het toestel geslaagd is voor haar laatste duurzaamheidstesten. Toch heeft Samsung nog geen nieuwe datum gegeven waarop de Fold in de verkoop gaat. Hoe langer het wacht hoe dichter we bij een opvolger van het opvouwbare toestel komen. Sommige bronnen spreken daarom dat Samsung een Note 7-tje moet doen; de bittere pil slikken en een generatie overslaan om imagoschade zo veel mogelijk te voorkomen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel