HTC presenteert tweetal nieuwe telefoons; U19e en U19+


Zoals verwacht heeft HTC een tweetal nieuwe telefoons aangekondigd. Het gaat om mid-range modellen onder de naam U19e en U19+. Verwacht hier niet de redding van HTC.

Het noodlijdende HTC kondigde de U19e en U19+ aan in thuisland Taiwan en het is ook nog niet helemaal duidelijk of de modellen naar elders komen. We kunnen ons voorstellen dat als ze hier uitgebracht worden dat onder de Desire-naam gebeurt. Maar zekerheid daarover hebben we niet.

HTC U19e

Kleinste van het stel is de niet zo kleine 6,0 inch grote HTC U19e. Drijvende kracht is een Snapdragon 710 met 6 GB aan RAM. Voor een mid-range geen onaardige specs. De camera bestaat uit twee sensoren; een 20 + 12 megapixel schieter met zoom en f/1.8 lens. Ook voorop twee camera's voor selfies met een nog hogere 24 megapixel camera die vergezeld wordt door een 2 megapixel iris-camera.

HTC U19+

Dan kondigde HTC ook nog de U19+ aan. Dat is er eentje die wordt aangedreven door een MediaTek Helio P35 met uitvoeringen van 4 of 6 GB aan RAM-werkgeheugen. Hier vinden we achterop maar liefst 3 camera's van 13, 8 en 5 megapixel groot. De eerste verricht de meeste werk, de tweede is voorzien van een groothoeklens terwijl de laatste diepte kan herkennen. Het scherm meet 6,2 inch en krijgt in tegenstelling tot de U19e geen Full HD+ resolutie maar het iets lagere HD+.

U19e/U19+ in Nederland?

Zoals gezegd durven we over een Europese of Nederlandse release nog niets te zeggen. Datzelfde geldt voor verwachte prijzen. Daarover hopelijk later meer. In Taiwan vraagt HTC voor de U19e een bedrag van omgerekend 419 euro, voor de U19+ met 4 GB slechts 281 euro.Praat mee over dit artikel