Sony kondigt compactere Xperia 5 met DualShock 4-support aan


Sony heeft tijdens de IFA-consumentenbeurs een handzamere versie van haar Xperia 1 vlaggenschip aangekondigd; de Xperia 5. Nog altijd een multimediatelefoon met achterop 3 camera's en Eye Autofocus maar nu met een kleiner 6,1 inch 21:9 CinemaWide Display.

Kort samengevat is de Xperia 5 een kleinere versie van de begin 2019 aangekondigde Xperia 1. Dat doet denken aan de vroegere Compact-modellen maar deze 5 beschikt wel gewoon over hetzelfde metalen frame en glas. Ditmaal geen plastic dus. Wel is het schermformaat van 6,1 inch iets kleiner alsmede de Full HD+ schermresolutie.

Sony Xperia 5
De iets compactere Sony Xperia 5 in het zwart

Achterop de Xperia 5 vinden we net als bij de 1 een drietal camera's. Het gaat om dezelfde 3x 12 megapixel sensors met super breedbeeld en 2x optische zoom. Deze beschikt daarmee ook over Sony's nieuwe Eye Autofocus. Deze stelt razendsnel scherp op personen, in het bijzonder iemands oog. De techniek komt overgewaaid uit de Sony Alpha-camera's en maakt de kans op scherpe portretfoto groter. Bovendien kun je er 10 scherpe foto's per seconde mee schieten, zelfs tijdens beweging. Zo zit er altijd wel een mooie foto tussen. Verder krijg de Xperia 5 dezelfde Snapdragon 855-processor met 6 GB aan RAM-werkgeheugen als z'n grotere broer.

Sony Xperia 5 in Nederland

De Sony Xperia 5 komt uit in 4 verschillende kleuren; Black, Grey, Blue en Red. Om te onderstrepen dat de Xperia 5 een echte gamingtelefoon is krijgt het toestel samen met de Xperia 1 ondersteuning voor de Dual Shock 4 controller. Verwacht het toestel vanaf oktober in de winkels. Pre-orders beginnen in de week van 9 september. Sony verzuimt in haar persbericht prijzen te noemen. Wel krijg je er tot 3 november een gratis draadloze WF-1000XM3 in-ear koptelefoon met Noise Cancelling ter waarde van € 249 bij.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel