“Samsung Galaxy Fold vanaf 11 september te koop”


Na de nodige tegenslag komt Samsung's eerste opvouwbare telefoon dan toch eindelijk naar de winkel. In thuisland Korea zal dat mogelijk al 11 september het geval zijn. Elders wordt hij pas later verwacht. Het lijkt bovendien om een voorzichtige release te gaan.

20 februari 2019 werd hij aangekondigd; de Galaxy Fold. De eerste opvouwbare telefoon van Samsung en de eerste van een grote telefoonfabrikant. In Nederland moest het toestel ergens in het tweede kwartaal te koop zijn. De toekomst zag er mooi uit totdat Samsung enkele exemplaren naar reviewers stuurde. Enkelen melden problemen met het scherm, defecten zelfs.

Samsung Galaxy Fold

Samsung onderzocht de problemen en nam het draconische besluit de release uit te stellen. Tot nader order. Er werden aanpassingen gedaan, er kwamen nieuwe onderdelen bij en er werd beter gecommuniceerd. En nu lijkt Samsung voorzichtig haar vernieuwde Fold daadwerkelijk uit te brengen. Te beginnen in Zuid-Korea. Daar brengt Samsung volgens TizenHelp een beperkte oplage van 2500 stuks uit. Als dat goed gaat dan volgen er meer exemplaren en meer landen. Wanneer de Samsung Galaxy Fold dan Nederland bereikt is onbekend. De vraag rijst inmiddels wel of je inmiddels niet beter op de Galaxy Fold 2 kunt wachten. Als een opvolger rond hetzelfde tijdstip in het jaar wordt aangekondigd dan mogen we die dus in februari 2020 begroeten.

Samsung IFA 2019

Vooralsnog is het de OG Fold die onze aandacht krijgt. Samsung vertelt er mogelijk komende IFA meer over, waaronder of bovenstaande releaseschema klopt. Mogelijk horen we dan ook wat meer over een Europese release. Samsung houdt haar persevent op 5 september om 11:00 uur Nederlandse tijd. Veel telefoonnieuws wordt overigens niet verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws