Alcatel 3X (2019) is nieuwe betaalbare Triple Camera-telefoon


TCL heeft voorafgaand aan de IFA in Berlijn een nieuwe Alcatel-telefoon wereldkundig gemaakt; de Alcatel 3x. Maar omdat dat typenummer al in gebruik is geven wij hem de naam 3x 2019. Het toestel krijgt naast een laag prijskaartje achterop drie camera's. Gecombineerd met de nodige camera-functies stapt Alcatel vol in fotografie.

High-end vlaggenschepen worden ieder jaar duurder zo lijkt. Een andere trend lijkt zich voor te doen aan de onderkant van het segment. Daar krijgen smartphones steeds meer premium functies voor een laag bedrag. Zo bewijst TCL met de 3x 2019 dat je voor een adviesbedrag van € 159,99 al een Android-smartphone krijgt met modern scherm met notch en 3 camera's achterop.

Alcatel 3X 2019
De vernieuwde Alcatel 3x, 2019-editie

Het scherm meet met een diagonaal van 6,52 inch allesbehalve klein. Het gaat om een niet al te hoge HD+ resolutie met bovenin een kleine notch voor de 8 megapixel selfiecamera. Het scherm kan kort fel oplichten zodat je toch een soort flitser tot je beschikking hebt. Achterop de 3x 2019 treffen we een trio camera's aan van 16, 8 en 5 megapixel. De hoofdcamera krijgt geen gekke f/1.8 lens mee waarmee hij ook in donkere omstandigheden nog kan zien. De tweede camera kent een 118° groothoeklens voor breedbeeldopnames. De derde camera wordt ten slotte gebruikt om diepte waar te nemen. Hierdoor beschikt de Alcatel 3x 2019 ook over een portretmodus waarbij je de achtergrond kunt vervagen. Dit kan het toestel realtime zodat je ook voor het schieten van een foto al weet hoe het resultaat er uit komt te zien.

Alcatel 3x 2019 in de winkel

Verder kent de nieuwe 3x over AI-scènedetectie zodat hij automatisch de beste instellingen kiest afhankelijk van de omstandigheden. Ook de selfiecamera krijgt extra camera-functies waaronder een Beautify-modus voor automatisch opgepoetste selfies. Het toestel komt verder met een 4000 mAh batterij die wordt aangesproken door een octa-core chipset van MediaTek. Achterop zit een fysieke vingerafdrukscanner maar je kunt hem ook ontgrendelen via gezichtsherkenning (Face Key). De Alcatel 3x (2019) komt uit in varianten van 4 en 6 GB RAM-werkgeheugen met respectievelijk 64 en 128 GB opslaggeheugen. Qua kleur valt er minder te kiezen; alleen in het Jewelry Black.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel