Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo voorkant geopend
Microsoft Surface Duo wit voorkant half geopend
Microsoft Surface Duo wit voorkant geopend binnenkant
Microsoft Surface Duo wit voorkant geopend ing
Microsoft Surface Duo wit voorkant rechterzijkant onderkant schuin
Microsoft Surface Duo wit gedraaid geopend

Kies opslag en kleur
128 GB
256 GB

Prijs Microsoft Surface Duo los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
256 GB Weiß
€ 482,27 € 482,27   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Microsoft Surface Duo

Reviews over de Microsoft Surface Duo

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Microsoft Surface Duo

De Microsoft Surface Duo is een opklapbare Android-smartphone die pas eind 2020 uit komt. Het is Microsoft's idee van de toekomst. De Duo bestaat uit twee schermen van 5,6 inch groot met daar tussen een scharnier die 360 graden kan draaien. Het toestel draait geen Windows maar Android dus aan apps geen gebrek. Wel is er de nodige extra software aanwezig om maximaal gebruik te maken van de twee schermen en synchronisatie met Windows.
Exacte details van de Surface Duo ontbreken nog dus een volledige lijst specificaties is er nog niet. Alles wat hier genoemd is kan dus nog veranderen. Wel belooft Microsoft een compact toestel met dunne behuizing die past in je broekzak. Uit video's wordt duidelijk dat het scherm geschikt is voor de Surface Pen waarmee je aantekeningen kunt maken.
De terugkeer naar mobiele telefonie is opvallend. Het nam in 2017 nog afscheid van Windows 10 Mobile waarmee het telefoonavontuur ten einde kwam. Eerder nog nam Microsoft voor vele miljarden Nokia over dat als enige fabrikant nog Windows Phones maakte. Het bracht nog wel enkele eigen modellen uit maar een groot succes werd het nooit. De laatste jaren flirt Microsoft al langer met het Android-kamp. Zo promoot het enige tijd al actief Android-telefoons van Samsung, voorzien van Microsoft-apps. Nu komt het dus voor het eerst met een eigen Android-smartphone. Hiermee slaat Microsoft letterlijk een nieuwe bladzijde om en schrijft telefoon-geschiedenis.


De Microsoft Surface Duo in het nieuws

ts Msft Surface Duo Samsungbloat

Microsoft Surface Duo nadert lancering, prijs mogelijk bekend

Telefoonnieuws ·

Toen Microsoft de Surface Duo eind 2019 toonde gaf het nog een verwachte lanceerdatum van "eind 2020". Nu het jaar gestaag vordert komen we langzaam dichterbij een lancering. Maar er zijn meer aanwijzingen los van de kalender dat de Surface Duo binnenkort gelanceerd wordt. Zo verschijnt er telkens meer informatie, waaronder prijzen.

Microsoft verraste vriend en vijand door met een eigen opklapbare Android-smartphone te komen. Het bedrijf had nog niet lang geleden afscheid genomen van haar eigen Windows Phone-besturingssysteem en de overstap naar Android is op z'n zachtst gezegd opvallend. En dan door ook nog met een foldable te komen wist het veel positieve aandacht op zichzelf te vestigen. Knap ook omdat een lancering pas over een jaar zo volgen. Weet de aandacht maar eens zo lang vast te houden.

Microsoft Surface Duo accessories

Het bleef in de tussentijd wel opvallend stil. Zo nu en dan zagen we een Microsoft-executive die met de Surface Duo gespot werd. Informatie zoals specificaties en prijzen zagen wij niet voorbijkomen. Tot vandaag. Want via het Twitteraccount Panda krijgen we een glimp van welke accessoires er straks beschikbaar komen. Te weten een stylus, een bumper, USB-C naar USB-C kabel en een oplader. Of de stylus ook standaard wordt meegeleverd is nog onduidelijk, mogelijk kun je die later apart bijkopen. In de VS krijgt de Surface Duo een verwachte verkoopprijs van 1400 dollar. Stevig maar niet ook weer niet abnormaal voor een foldable.

Specificaties Surface Duo

Groot nadeel van aankondigen van een telefoon een jaar voordat hij uitkomt; de specificaties zijn ook een jaar oud. En dat is in telefoonbegrippen al snel bejaard. Zo beschikt de Microsoft Surface Duo over een tweetal 5,65 inch schermen met behoorlijke randen, een enkele camera en een op het oog magere batterij van 3450mAh. Er is verder geen 5G-ondersteuning en de processor is een Snapdragon 855 die inmiddels alweer is opgevolgd door de 865+. Het werkgeheugen wordt geschat op 6GB en opslag begint bij 64GB.

Microsoft Surface Duo bumper

Dat klinkt niet als super high-end wat je voor dit bedrag wel verwacht. Je ziet vaker dat met dit soort eerste generatie producten de specs soms wat achterlopen op de realiteit omdat de ontwikkeling zo lang heeft geduurd. Zodra alle kinderziektes eruit zijn kan dan de inhaalslag worden gemaakt, iets wat we ook bij de eerste Galaxy Fold zagen. De tweede generatie ziet er alweer veel moderner uit. Bovendien zegt de hardware slechts één kant van het verhaal. Op softwaregebied kan de Duo wel eens uitblinken. We wachten dus nog even met het geven van een definitief oordeel zodra het toestel officieel is en de eerste reviews binnen zijn.

  • Tags:
  • microsoft
  • surface
  • surfaceduo

Beknopte specificaties van de Microsoft Surface Duo

Afmetingen 145,2 x 93,3 x 9,9 mm
  • Opengeklapt
145,2 x 186,9 x 4,8 mm
Gewicht 250 gram
EAN codes 0889842793642, 0889842793635, 0889842625165, 0889842624984
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.6 inch, PixelSense Display
Hardware
Camera 11 MP
Processor Qualcomm Snapdragon 855
Selfiecamera 11 MP
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3577 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Microsoft Surface Duo specificaties


Video’s over de Microsoft Surface Duo

2 schermen, een revolutionair scharnier, nieuwe camera's en ditmaal met een notificatievenster. Dat is de nieuwe Microsoft Surface Duo 2

Hij komt er aan; de dunste Surface ooit. Voor in je broekzak. Bereid je alvast voor op de Microsoft Surface Duo

Microsoft heeft de toekomst gezien en die bestaat uit meerdere schermen. En Android blijkbaar en daarom is hier de opklapbare Surface Duo


Alternatieven van de Microsoft Surface Duo

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Microsoft Surface Duo
Apple iPhone X (A1865)
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy S10e (G970)
Apple iPhone XS (A1920)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android10
9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.6 inch, PixelSense Display5.8 inch, OLED, inkeping (notch)6.1 inch, Liquid Retina, inkeping (notch)5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat5.8 inch, OLED, inkeping (notch)
Camera11 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor
ProcessorQualcomm Snapdragon 8552.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa coreApple A13 Bionic1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A12 Bionic, hexa core
Selfiecamera11 MP7 MP12 MP10 MP7 MP
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3577 mAh2716 mAh3110 mAh3100 mAh2658 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Microsoft Surface Duo en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Microsoft Duo