Firmware Update Friday - Week 43


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de HTC One, de Apple iPhone 4, 4S, 5, 5C en 5S en de BlackBerry Z10, Q10 en Q5.

HTC One - Android 4.3

De mooiste update van de week is voor de HTC One. Update 3.62.401.1 brengt namelijk niet alleen Android 4.3 naar je toestel, je krijgt er ook Sense 5.5 bij. De update is zo'n 675 MB groot waardoor het downloaden via WiFi aan te bevelen is. Het mooie van Sense 5.5 is dat je BlinkFeed desgewenst kunt verwijderen van het homescreen. Voorheen nam BlinkFeed een volle pagina in op je homescreen, iets wat niet uitgezet kon worden. Er is nog een verrassing, zo krijg je 25 GB aan extra ruimte op Google Drive. Deze aanbieding geldt voor twee jaar, maar is natuurlijk altijd welkom.

iPhone 4 en hoger - iOS 7.0.3

En wederom een ogenschijnlijk kleine update voor de iPhone. Schijn bedriegt want 7.0.3 plet niet alleen bugs. Er zijn flink wat dingen aangepast, verbeterd en toegevoegd. Zo kun je nu naast het parallax-effect ook de veelvuldige inzoom- en uitzoomanimaties uitschakelen. Sommige mensen werden misselijk van de animaties. Andere mensen klaagden over de bewegingssensor die verkeerde metingen gaf. Iets wat vooral in games vervelend is. Ook dit probleem is met deze update opgelost. Naast deze welkome oplossingen brengt Apple ook iCloud-sleutelhangers die wachtwoorden voor je over verschillende apparaten online kunt bewaren. In Safari zit nu bovendien een wachtwoordgenerator mocht je zonder inspiratie zitten. De update is zo'n 50 MB groot en kan rechtstreeks op je iPhone uitgevoerd worden. Hiervoor heb je een iPhone 5S, 5C, 5, 4S of iPhone 4 voor nodig.

BlackBerry Z10, Q10 en Q5 - 10.2

En dan is er nog een update voor BlackBerry's nieuwste telefoons; de Z10, Q10 en Q5. Alle drie ontvangen deze week BlackBerry 10.2, iets wat de Z30 al had. Het gaat hier om een aanzienlijke update die zaken als Priority Hub, BBM Video en Instant Previews brengt. BlackBerry heeft ook verbeteringen aangebracht aan het virtuele toetsenbord waaronder betere woordvoorspelling en auto-correctie maar ook nauwkeuriger cursorbediening. Een andere handigheid zijn de lockscreen notificaties. Je hoeft dus niet meer je telefoon te unlocken. De update is beschikbaar als je BlackBerry een notificatie geeft in de BlackBerry Hub. Je kunt ook zelf controleren onder systeeminstellingen en software updates.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel