“Kleine Apple iPhone SE2 komt begin 2020 uit”

Opvolger van iPhone 8 met moderne(re) hardware


Daar is ie weer; het halfjaarlijkse iPhone SE2 gerucht. Ditmaal komt hij echt en hij lijkt op een iPhone 8 maar dan met modernere hardware. Tenminste, volgens de laatste geruchten. Wij denken intussen; eerst zien dan geloven.

We schrijven al sinds 2016 over een mogelijke opvolger van de iPhone SE. En ieder gerucht denkt het dit keer zeker te weten; hij komt er aan! Het is inmiddels 2019 en er is nog steeds geen opvolger. Geen wonder dus dat we wat sceptisch zijn geworden. Toch denkt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo het dit keer zeker; begin 2020 komt hij écht.

Apple iPhone 8 gold
Zoiets dus maar dan met moderne(re) componenten

De iPhone SE2 heeft het ontwerp van de iPhone 8 met de componenten van een iPhone 11. Deze strategie is niet nieuw voor Apple. De iPhone SE leek op een eerdere generatie iPhone maar dan met moderne componenten. Ideaal voor wie maar niet kan wennen aan steeds groter wordende iPhones. Dit alles betekent dat de iPhone SE2 een vingerafdrukscanner krijgt en geen Face ID. Qua overige componenten kiest Apple voor een A13 Bionic, net als in de iPhone 11.

Voorjaar 2020

Apple zou voornemens zijn het toestel begin 2020 aan te kondigen. Ook de iPhone SE werd aan het begin van het jaar aangekondigd dus gek is dat niet. Wel zou de komst van een iPhone SE2, of hoe hij ook gaat heten, het einde betekenen van de verkoop van de iPhone 8 en in het bijzonder van de iPhone 8 Plus. Het zal dan de kleinste iPhone zijn die Apple aanbiedt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel