Onbekende Motorola gespot met uitschuifbare selfiecamera


Het moederbedrijf van Motorola lijkt op punt te staan om een nieuw Android-toestel uit te brengen met uitschuifbare selfiecamera. Hierdoor is er aan de voorzijde geen notch nodig en zal het de eerste Motorola One zijn die volledig uit scherm bestaat.

Lenovo is zeker niet de eerste met een pop-up selfiecamera. OnePlus, Xiaomi en Huawei gingen hem al voor. Toch zagen we het nog niet eerder in een Motorola-telefoon en die kiest dan ook voor een geheel eigen oplossing. De selfiecamera zit niet geheel in de behuizing maar deels in de cameramodule achterop. Die steekt dan ook wat uit zoals te zien is op foto's van het Spaanstalige ProAndroid.

Motorola One pop-up selfiecameraMotorola One all screen

Een naam geeft de publicatie niet maar wel enkele specificaties. Zo beschikt het nog naamloze Motorola-toestel over een groots 6,39 inch scherm met Full HD+ resolutie. Achterop zit een dubbele camera van 64 + 8 megapixel waarbij de laatste gebruikt wordt om diepte vast te leggen. De ingebouwde selfiecamera telt 32 megapixel en is voorzien van een f/2.0 lens. De processorkeuze verraadt dat het om een mid-range toestel gaat; de Snapdragon 675 met 4 GB werkgeheugen. Android versie 10 is toegepast zonder skin dus het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een Motorola One-toestel.

Lichtgevende vingerafdrukscanner

Achterop heeft Lenovo nog een verrassing voor ons in petto. De vingerafdrukscanner kan namelijk oplichten. Ideaal voor notificaties of de wauw-factor. Onduidelijk is nog wanneer dit toestel op de markt komt en welke prijs hij krijgt. Moederbedrijf Lenovo heeft wel een persevent gepland voor 9 oktober a.s. maar mogelijk wordt daar de eerder uitgelekte Motorola One Macro aangekondigd. Wellicht verrassen ze ons en tonen ze ook deze telefoon.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel