Enorme Google Nexus 6 of Nexus X voor het eerst op de foto

· 3 reacties


Kregen we gisteren al een mock-up voor onze kiezen, vandaag mogen we het doen met een echte foto van de Nexus 6. Al noemen we dit toestel ook wel de 'Nexus X' of 'Shamu'. En een vergelijking met de G3 bevestigd; het is een enorm toestel.

Eerlijk gezegd vonden wij de LG G3 al wat aan de grote kant. En dat toestel had nog 'maar' een 5,5 inch beeldscherm en relatief kleine schermranden. Naast de hieronder weergegeven Nexus 6 is de G3 echter een kleine jongen. De volgende Nexus wordt echt enorm!

Nexus 6 Nexus X or Shamu next to LG G3
De Nexus 6 óf Nexus X óf Shamu

Het formaat van de Nexus 6 blijft ons verbazen. De vorige Nexus, de Nexus 5, is met 4,95 inch nog redelijk normaal. De Nexus 4 was met 4,7 inch zelfs wat bescheiden. Wat ze bij Google (of Motorola) bezielt om in één stap door te stoten naar 5,9 inch gaat ons verstand te boven. Feit is dat hiermee de Nexus 6 een niche-product gaat worden in plaats van de eerste keus van Android-liefhebbers.

Flinke specs

Qua specificaties zit je trouwens wel goed met de Nexus 6. Onder de motorkap is ruimte genoeg voor een Snapdragon 805-processor op 2,7 GHz, een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een scherm met Quad HD-resolutie. Er wordt nog gesproken over dat de knop onder de camera mogelijk een vingerafdrukscanner is, wij gokken echter op een normale knop net als bij de nieuwe Moto X het geval is.

Bron: Droid-life.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel