Google Nexus 6 zal ‘Nexus X’ heten, komt tijdens Halloween uit

· 4 reacties


Nieuws over de opvolger van de Google Nexus 5. Het volgende Nexus-toestel krijgt vermoedelijk een andere naam dan je zou verwachten. In plaats van een 6 krijgt het toestel van Motorola de letter X mee. De lancering zou rond Halloween plaatsvinden.

Motorola is dit jaar de uitverkorene om de nieuwe Nexus te maken. Mogelijk is dat onderdeel van de deal om Motorola aan Lenovo te verkopen. Hoe en ook zij, intern wordt de naam 'Nexus X' veelvuldig gebruikt en de kans is ook groot dat dit ook z'n officiële naam is. Erg verwonderlijk is dat niet, Motorola past veelvuldig de naam 'X' toe. Denk bijvoorbeeld aan de Moto X.

Nexus X
Aan het logo hoeven ze niets meer te veranderen

Er is ook een andere reden waarom de naam 'Nexus 6' niet gebruikt wordt. In het boek 'Do Androids dream of Electric Sheep?' waarom de film BladeRunner is gebaseerd komt de term Nexus-6 veelvuldig voor. De auteur, of beter gezegd diens nazaten, hadden al met een rechtszaak gedreigd mocht Google die naam gebruiken. Dus des te meer reden om de naam Nexus X te gebruiken. Google kondigt de Nexus X mogelijk op of rond 31 oktober aan tijdens Halloween. Als de geruchten kloppen dan is de Nexus X een 5,9 inch groot toestel met 2K-resolutie, Snapdragon 805-processor op 2,7 GHz en een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Via: PhoneArena.com


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Prijsvergelijker Motorola Moto X

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel