Roadmap BlackBerry voor 2014 laat vier nieuwe toestellen zien

· 2 reacties


BlackBerry; ooit de grootste speler van smartphones in de VS nu een speler die in de absolute marge maneuvreert. Alhoewel het bedrijf zich al een tijdje niet meer voor de consumentenmarkt inzet lekt vandaag wel de roadmap voor de rest van het jaar uit.

De vraag is daarom even of dit interessant is? De vraag is namelijk of deze toestellen uiteindelijk weids verkrijgbaar zullen zijn. Het antwoord is waarschijnlijk en helaas 'nee', maar dat wil niet zeggen dat ze per definitie oninteressant zijn. Daarom gaan we ze toch eens nader bekijken. Gelukkig zitten er bekende gezichten tussen zoals de Passport (Windermere) en de eerder aangekondigde Classic (Q20).

BlackBerry roadmap 2014

Maar we zien ook twee nieuwe gezichten; de Manitoba en de Prestige Khan. Die laatste lekte onlangs uit en zou een door Porsche aangepast versie van de Classic zijn. Iets soortgelijk heeft Porsche eerder al gedaan en die toestellen krijgen doorgaans een prijskaartje mee van € 1000+. De Manitoba moet aanzienlijk goedkoper worden. Qua afbeelding denken we dat het mogelijk zelfs om een phablet gaat. Wanneer ze daadwerkelijk uitkomen is nog niet helemaal duidelijk, mogelijk eind derde kwartaal maar misschien later. Tegen die tijd zal ook het vernieuwde OS 10.3.1 moeten uitkomen voor bestaande modellen zoals de Z10, Z30 en de Q10.

Bron: N4bb.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel