BlackBerry: vierkant scherm Passport vooral handig voor documenten en spreadsheets

· 2 reacties


Toen BlackBerry voor het eerst de Passport toonde met z'n 4,5 inch grote vierkante scherm deed dit bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Een opmerkelijk design dat in het verleden weinig succes had. Toch heeft het volgens BlackBerry voordelen!

We weten eigenlijk niet beter dan smartphones hebben een rechthoekig touchscreen. Dat is de favoriete vormgeving sinds 2007 en dat zal het voorlopig ook wel even blijven. Hulde daarom aan bedrijven om met iets anders te komen om de zintuigen te prikkelen en oude ideeën te herevalueren. De Passport heeft een vierkant scherm van 4,5 inch groot.

BlackBerry Passport display

Volgens BlackBerry is uit onderzoek gebleken dat mensen tekst het liefst lezen als er 66 tekens per regel getoond worden. Traditionele smartphones tonen 40 tekens per regel en de Passport kan er 60 tonen. Hierdoor lees je tekst prettiger vanaf de Passport. Bovendien kun je meer kolommen tonen in bijvoorbeeld een spreadsheet waardoor je volgens BlackBerry een stuk productiever bent. Dat mag misschien zo zijn, tot op heden zijn we niet massaal naar de winkel gerend voor vierkante telefoons. Zo was de LG Optimus Vu alleen een matig succes in Zuid-Korea en kreeg ook de eigen Q10 de handen niet massaal op elkaar. Succes voor de Passport is dus niet gegarandeerd maar we juichen het idee wel toe.

Bron: Blogs.blackberry.com


Prijsvergelijker BlackBerry Passport

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Passport


Prijsvergelijker BlackBerry Q10

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Q10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel