BlackBerry CEO toont nieuwe Classic en vierkante Passport


Er komen twee nieuwe BlackBerry-modellen aan. CEO John Chen toonde beide modellen waarvan de Passport het meest opmerkelijke ontwerp meekrijgt. De grote lijnen waren al uitgelekt maar toch weet de Passport te imponeren.

BlackBerry lijkt synoniem te staan aan telefoons met kleine schermen en met een volledig toetsenbord. Hoezeer het bedrijf de afgelopen jaren ook geprobeerd heeft dat te veranderen, klanten vragen eisen dergelijke telefoons. De Classic was al aangekondigd maar tot op heden was z'n exacte uiterlijk nog onbekend.

New BlackBerry Devices for FY15
De reeds bestaande Z3 en de nieuwe Classic en Passport

De Classic krijgt zoals z'n naam al prijsgeeft een klassiek BlackBerry-uiterlijk en ook het touchpad komt terug. Die verdween met de komst van BlackBerry 10-modellen en werd gemist onder fans. Ook de knoppen voor opnemen en ophangen komen terug. Al met al een klassieke BlackBerry die het beste van het nieuwe BlackBerry 10 met het oude OS 6 combineert.

Passport

Wat dat betreft is de Passport een stuk gewaagder. De naam is niet zomaar gekozen, het formaat komt nagenoeg overeen met een paspoort. Het 4,5 inch grote scherm is vierkant en kent een resolutie van 1.440 bij 1.440 pixels. De pixeldichtheid komt hierdoor uit op een zeer keurige 452 PPI. Ook het toetsenbord is redelijk afwijkend, zo kent het 3-rijen toetsenbord geen rij voor cijfers en is de spatiebalk geïntegreerd in de onderste letter-rij.

Het toetsenbord bestaat verder niet alleen uit knopjes, ze zijn ook aanraakgevoelig waarmee vermoedelijk gestures ondersteund worden. Al is nog niet helemaal duidelijk hoe dat in z'n werk gaat. Onder de motorkap verder een quadcore Snapdragon 800-processor, 3 GB aan RAM-geheugen en een 13 megapixel schieter. Ook de 3.450 mAh grote batterij mag niet over het hoofd worden gezien. Ter vergelijking; de Galaxy S5 die over een aanzienlijk groter scherm van 5,2 inch beschikt heeft 'slechts' een 2.800 mAh exemplaar. Verwacht dus een aanzienlijke batterijduur.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel