BlackBerry kondigt nieuwe Z3 en traditionele Q20 aan


Ook BlackBerry is aanwezig in Barcelona om aldaar de Z3 en Q20 aan te kondigen. De Z3 is voornamelijk gericht op klanten in Indonesië terwijl de Q20 het nieuwe vlaggenschip moet worden met een traditioneel toetsenbord en trackpad.

De BlackBerry Z3 is gemaakt in samenwerking met Foxconn en vermoedelijk de eerste van een reeks nieuwe modellen. Het toestel stond tot voor kort nog bekend onder de naam Jakarta en zal hier vermoedelijk z'n gezicht niet laten zien. Althans niet in deze uitvoering. Een 4G-uitvoering van de Z3 zal hoogstwaarschijnlijk wel internationaal gelanceerd worden. Wanneer werd echter niet duidelijk.

BlackBerry Z3

En dan kondigde het bedrijf ook nog de Classic (Q20) aan. Dit model krijgt een fysiek toetsenbord, net als z'n voorganger de Q10. Naast een toetsenbord met aparte knoppen voor 'menu', 'terug', 'verstuur' en 'beëindig' krijgt de Q20 ook een trackpad. Trouwe klanten misten deze en BlackBerry brengt hem daarom terug. Het scherm van de BlackBerry Q20 moet 3,5 inch meten. Plaatjes van de Q20 werden niet getoond. Het model moet in de tweede helft van dit jaar uitkomen.


Prijsvergelijker BlackBerry Z3

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Z3


Prijsvergelijker BlackBerry Classic

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Classic


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel