Samsung kraakt eigen Galaxy S5 met 1080p-scherm af

· 5 reacties


Samsung staat bekend om haar agressieve marketingmethoden. Zelden spaart het bedrijf iemand om de superioriteit van haar eigen producten kenbaar te maken. Maar dat het bedrijf zichzelf ook op de hak neemt is nieuw.

Het lijdend voorwerp is de eigen Galaxy S5. Opmerkelijk genoeg is dit het huidige vlaggenschip van het bedrijf, althans in een groot deel van de wereld. Samsung kondigde namelijk onlangs ook de verbeterde Galaxy S5 LTE-A aan met sneller 4G-internet en een hoger resolutie-scherm. Juist dat laatste is de reden waarom de S5 het moet ontgelden. Het nieuwe Quad HD-scherm is namelijk vele malen beter dan dat ouderwetse Full HD, aldus Samsung.

Samsung Full HD vs WQHD
Full HD boven en WQHD onder

Samsung schrijft op haar blog dat je "niet tevreden moet zijn met wat je tot op heden gewend bent". Hiermee doelent op Full HD. Volgens Samsung is het nieuwe Quad HD, of WQHD, 187% scherper. Niet gek als je bedenkt dat Quad HD maar liefst 1,6 miljoen meer pixels kan tonen op precies hetzelfde oppervlakte. Helaas wordt de S5 LTE-A niet buiten Korea verkocht, wij zullen waarschijnlijk moeten wachten op de nieuwe Galaxy F.

Bron: Samsung Tomorrow


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel