Samsung kondigt Galaxy S5 LTE-A aan voor Korea met QHD-scherm en Snapdragon 805


De Galaxy S5 heeft er een nieuwe variant bij, en wat voor ééntje. De Galaxy S5 LTE-A beschikt niet alleen over een Snapdragon 805 en dus het snellere LTE Advanced maar krijgt ook een hoger resolutie Quad HD-scherm mee.

Om de gemoederen wat te temperen; de S5 LTE-A komt voorlopig alleen in thuisland Korea uit. Daar hebben ze in de praktijk ook wat aan het snellere 4G met snelheden tot maximaal 225 Mbit/s. Opvallend is dat Samsung deze Galaxy S5 LTE-A met een compleet ander beeldscherm heeft uitgerust. Of dit daarom hetzelfde model is als gisteren tijdens een KPN-presentatie werd getoond, de SM-G901F, is nog onduidelijk. Het lijkt om een ander model te gaan dat gisteren werd getoond.

Samsung Galaxy S5 LTE-A
De Galaxy S5 LTE-A

Het scherm doet nu aan een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en dat op een schermformaat van 5,1 inch. Dat is iets kleiner dan de 5,2 inch in de Galaxy S5. Eigenlijk wordt met de komst van deze Galaxy S5 LTE-A meer onduidelijkheid geschept. Is dit namelijk de S5 Prime of is dit toch een nieuw toestel? We proberen het voor je te achterhalen.

Update: Volgens @arnoudwokke van Tweakers.net beschikte het LTE-A model van de S5 die gisteren tijdens een KPN-presentatie werd getoond gewoon over een Full HD-resolutie.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel