Samsung Galaxy S5 Prime met LTE-A mogelijk binnenkort aangekondigd


Tot voor kort was er geen reden voor telefoonfabrikanten om hier telefoons met ondersteuning voor LTE Advanced naartoe te brengen. Er waren simpel nog geen delen waar het snellere 4G beschikbaar was. Nu daar verandering in komt is de weg vrij.

En Samsung zou wel eens één van de eerste kunnen zijn met een dergelijke telefoon. Het gaat om de Samsung Galaxy S5 Prime met typenummer G901F. Arnoud Wokke van Tweakers spotte hem tijdens een persconferentie van KPN waar de uitrol van LTE Advanced werd toegelicht. Foto's mochten niet gemaakt worden maar uit de systeeminstellingen werd duidelijk dat het daadwerkelijk om de S5 Prime ging.

Snapdragon-processor
Een nieuwe processor voor de S5?

Lange tijd werd gedacht dat de Galaxy S5 Prime een high-end variant van de inmiddels verkrijgbare Galaxy S5 was met een metalen achterkant. Intussen is daar geen sprake meer van. Ook het hogere Quad HD-resolutie scherm ontbreekt. Algemeen aangenomen wordt dat de S5 Prime een opgewaardeerde S5 is met een Snapdragon 805-processor die daarmee direct ondersteuning biedt voor het snellere LTE Advanced. En nu zelfs het Nederlandse KPN in bezit is van een S5 Prime lijkt de weg vrij voor een spoedige lancering.

Bron: Tweakers.net


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel