Zowel Samsung als LG werken aan verbeterd vlaggenschip met Snapdragon 805


Niet alleen Samsung zou bezig zijn met een variant van de Galaxy S5 met een Snapdragon 805-processor. Ook LG is met een versie van haar G3 bezig met een dergelijke processor-upgrade.

LG loopt momenteel voor op concurrent Samsung. Zij hebben met de G3 al een telefoon in het assortiment met een hoge resolutie Quad HD-scherm. De Galaxy S5 moet dat nog missen. Wat beide toestellen echter gelijk hebben is de Snapdragon 801-processor. Een beest van een SoC maar inmiddels wel achterhaald door de Snapdragon 805 die ieder moment uit kan komen. Tijd dus voor een kleine upgrade.

LG G3 and Samsung Galaxy S5
De G3 en Galaxy S5

En omdat Samsung ook niet stil zit zouden ook zij werken aan een Galaxy S5 met een Qualcomm Snapdragon 805-processor. De Snapdragon 805 kan overweg met categorie 6 LTE-netwerken met snelheden tot 300 Mbit/s. Volgens een ander gerucht zou de nieuwe uitvoering van de S5 zelfs met een Quad HD-scherm zijn uitgerust. Hiermee zijn beide toestellen weer helemaal aan elkaar gewaagd. Mogelijk dat beide modellen voorlopig eerst alleen in thuisland Korea wordt verkocht, immers daar hebben ze ook wat aan de LTE Advanced-ondersteuning wat hier nog niet beschikbaar is.

Bron: Korea Times


Prijsvergelijker LG G3

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel