Specificaties LG Nexus 2015 vroegtijdig op straat


De lijst met specificaties voor LG's Nexus-telefoon voor 2015 zijn onthuld. Dat lijkt er tenminste op want het lijstje klinkt bekend en komt vrijwel overeen met wat we al wisten. Intussen begint zo langzamerhand alles op z'n plek te vallen.

Google kondigt dit jaar samen met Android 6.0 Marshmallow twee verschillende opvolgers aan voor de Nexus 6. Het gaat om de 5,7 inch grote Nexus van Huawei en een 5,2 inch variant van LG. Die laatste moet een soort remake worden van de populaire Nexus 5 die ook al door LG werd gemaakt. Kort samengevat is het een kleinere LG G4 maar dan met een Sony-camera.

LG Nexus 2015 specs
Duidelijke taal

Zo meet het scherm 5,2 inch diagonaal maar krijgt het wel een 2K-resolutie mee. Dat zijn 2.560 bij 1.440 pixels dus. De Snapdragon 808-processor en het werkgeheugen blijven gelijk op 3 GB. Wel krijgt deze LG Nexus een iets andere camera dan de G4, te weten een 13 megapixel afkomstig van Sony. Volgens deze afbeelding is de camera voorzien van een IMX278-sensor. Volgens de Sony-website is dat een BSI CMOS-sensor met RGBW-filter. Sony is één van de grootste leveranciers van cameramodules aan telefoonfabrikanten en we vermoeden dan ook een uitstekende camerakwaliteit. Deze krijgt hoe dan ook hulp van LG's eigen laser autofocus-systeem; iets wat we ook al op de G4 en G3 zagen.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel