Firmware Update Friday - Week 27


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Apple iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Huawei Ascend Mate 2 4G, Samsung Galaxy S6 Duos en de Galaxy S6 edge.

Apple iPhone - iOS 8.4

Apple heeft afgelopen week iOS 8.4 uitgebracht voor de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Deze versie is vooral uitgerold vanwege de introductie van Apple Music, de nieuwe streaming muziekdienst. De dienst is de eerste 3 maanden gratis dus je kunt het probleemloos uitproberen. Vergeet niet om de automatische verlenging in de instellingen uit te schakelen anders betaal je na 3 maanden alsnog. Apple verhelpt in iOS 8.4 ook het probleem dat een iPhone crasht na het versturen van een bericht met een bepaalde tekenreeks. Mocht je inmiddels nog geen notificatie hebben gekregen dat de nieuwe iOS-versie voor je klaar staat dan kun je updaten via Instellingen > Algemeen > Software Update.

Huawei Ascend Mate 2 - Android 5.1

Huawei komt deze week voor de Mate 2 met Android 5.1 op de proppen. De update moet als het goed is via het toestel zelf binnenrollen maar als je dat te lang duurt kun je hem ook downloaden via de website van Huawei. Naast de verbeteringen die Google aan Android 5.1 heeft aangebracht krijg je er van Huawei een nieuwe versie van de EMUI-interface bij. De update naar Android 5.1 is welkom en opvallend, de Huawei Ascend Mate 2 komt namelijk vanaf het inmiddels sterk verouderde Android 4.3.

Samsung Galaxy S6 Duos en S6 edge - Android 5.1.1

Een tweetal Samsung-telefoons krijgen deze week de Android 5.1.1 update. Het gaat om de Galaxy S6 Duos en de S6 edge. Die laatste is hier breed verkrijgbaar, bij die eerste ligt dat wat lastiger. De update kent een paar visuele wijzigingen en een iets betere beveiliging. Zo heb je voortaan een Google-wachtwoord nodig als je de fabrieksinstellingen wilt terugzetten. De update's komen op het toestel zelf binnen en je moet minimaal 20% batterij overhebben om deze uit te voeren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel