Samsung Galaxy S6 Duos


Samsung Galaxy S6 Duos (G920FD)
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,1 inch
Camera
16,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy S6 Duos

 • High-end Dual SIM-telefoon
 • Luxe behuizing
 • Zeer lichtgevoelige camera
 • Krachtige processor

Minpunten Samsung Galaxy S6 Duos

 • Batterij kan niet zomaar verwisseld worden

De Samsung Galaxy S6 Duos in het kort

De Samsung Galaxy S6 Duos (G920FD) is de Dual SIM-uitvoering van de reguliere Galaxy S6. Een high-end Android-smartphone dus met ruimte voor twee simkaarten. Voor wie niet bekend is met de S6 leggen we graag uit wat het toestel allemaal kan.

Premium vormgeving

Laten we voor het gemak beginnen bij het uiterlijk van de S6 Duos. Wie niet beter zou weten zou denken dat we hier niet met een Samsung-telefoon te maken hebben. Dat komt omdat Samsung voor het eerst niet grootschalig van plastic gebruik maakt. De voor- en achterzijde zijn van Gorilla Glass, dat is een uiterst sterk type glas. Die twee panelen worden netjes bij elkaar gehouden door een metalen frame. Hierdoor ontstaat een stevige constructies die bovendien premium aanvoelt. Nadeel is wel dat de achterkant nu niet meer te verwijderen is en bijvoorbeeld de batterij zelf te verwisselen is. De simkaart(en) en geheugenkaart moeten er voortaan via de zijkant in.

High-end

Wie zich zorgen maakt om de accu wordt enigszins gerustgesteld door de snellaadfunctie. Enkele minuten aan de lader en je kunt weer uren vooruit. Bovendien ondersteunt ook deze Galaxy S6 Duos draadloos opladen wat gedoe met kabeltjes bespaart. Andere functies liegen er ook niet om. Zo is er ondersteuning voor sneller 4G+ internet, is er een eigen krachtige 2,1 GHz octa-core processor en is de camera op de achterkant maar liefst 16 megapixel groot. En dan hebben we misschien het belangrijkste punt nog niet eens gehad en dat is het beeldscherm. Die is met 5,1 inch niet overdreven groot maar het meest interessante is toch wel de hoge schermresolutie. Samsung projecteert een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en dat levert enorm scherpe beelden op, zelfs van dichtbij.

Belangrijkste Samsung Galaxy S6 Duos specificaties

 • 5.1 inch Quad HD Super AMOLED display beschermd door Gorilla Glass
 • 16 megapixelcamera aan de achterkant met 4K-video
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • Scherpe selfiecamera (5 megapixel)
 • Ondersteunt Dual SIM
 • Keuze uit 32, 64 en 128GB aan geheugen
 • Rappe Samsung Exynos 7420 processor op 2,1 GHz + 3 GB werkgeheugen
 • Bekijk alle Samsung Galaxy S6 Duos specs

Geschikt voor 2 simkaarten

De Dual SIM-telefoons van Samsung zijn te herkennen aan de 'Duos' toevoeging. Er passen hierdoor twee simkaarten in die ook gelijktijdig te gebruiken zijn. Je kunt hierdoor op twee verschillende telefoonnummers bereikbaar zijn maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om één simkaart uitsluitend voor data te gebruiken en de andere om mee te bellen. Door deze flexibiliteit kun je proberen de kosten te drukken. Ook wie voorheen met twee telefoons moest rondlopen kan nu met alleen deze Samsung Galaxy S6 Duos de deur uit. Een werk- en privé telefoon bijvoorbeeld. En dankzij de ingebouwde KNOX-software kan een speciale werkomgeving gemaakt worden zodat je werk en privé strikt gescheiden kunt houden.


Concurrenten van de Samsung Galaxy S6 Duos

Vergelijk de Samsung Galaxy S6 Duos met deze producten


Praat mee over de Samsung S6 Duos