LG kondigt snellere G3 Prime aan


LG heeft een variant aangekondigd van de G3 met ondersteuning voor sneller 4G. Allemaal als gevolg van de Snapdragon 805-processor. Enig nadeel is dat de G3 Prime er wel 0,2 millimeter dikker van is geworden. Al zal niemand dat niet snel opvallen.

Dat LG met een dergelijke versie van de G3 bezig was lekte eerder al uit. Ook concurrent Samsung bracht onlangs een geüpdatet versie van de Galaxy S5 uit met een zelfde Snapdragon 805-processor. Ook kreeg het scherm een aantal pixels erbij; van Full HD naar Quad HD. LG hoeft dat niet te doen; de LG G3 kwam al met een dergelijk hoge resolutiescherm uit.

LG G3 Prime with LTE Advanced Cat 6
De snellere G3 Prime met ondersteuning voor categorie 6 LTE

Voordeel van de Qualcomm Snapdragon 805-processor is dat deze het snellere LTE Advanced Category 6 ondersteund. Hiermee zijn snellere 4G-snelheden mogelijk tot 300 Mbps in tegenstelling tot de maximaal theoretische downloadsnelheid van 150 Mbit van de Qualcomm Snapdragon 801. Juist vanwege dit ligt het niet voor de hand dat de G3 Prime naar Nederland komt. KPN en Vodafone hebben weliswaar LTE Advanced-netwerken aangekondigd, deze gaan voorlopig tot maximaal 150 Mbps en zijn nog allesbehalve landelijk dekkend.


Prijsvergelijker LG G3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Titanium
€ 330,21 € 330,21   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel