Xiaomi kondigt ‘herkenbare’ Mi 4 aan


Xiaomi heeft vandaag tijdens een event in Peking haar nieuwe vlaggenschip de Mi 4 aangekondigd. Het 5-inch grote toestel krijgt een metalen frame en is dankzij de dunne schermrand prima met één hand te bedienen. Het komt ons alleen wat bekend voor.

Niet alleen de buitenkant bevat begeerlijke onderdelen, ook binnenin zit het wel goed. Zo ligt er een Snapdragon 801-processor op 2,5 GHz, is er 3 GB aan RAM en een 13 megapixel camera vanuit de Sony-stal. Uiteraard draait de Mi 4 Android KitKat met daarbovenop MIUI (versie 6). Volgens Xiaomi heeft deze Android-schil inmiddels wereldwijd 65 miljoen gebruikers en is het beschikbaar in 24 verschillende talen.

Xiaomi Mi 4 white
De 'herkenbare' Xiaomi Mi 4

Xiaomi is voornemens om de Mi 4 eind deze maand in thuisland China uit te brengen voor een bedrag van tegen omgerekend de 240 euro. Hiervoor krijg je de 16 GB uitvoering. Een 64 GB uitvoering zal ook verkrijgbaar zijn.

"Sick and tired" vanwege Apple-vergelijking

Een taps toelopende metalen rand die onderbroken wordt om antenne-onderdelen te "luchten", waar zien we dat toch meer? De vergelijking met de iPhone is snel gemaakt al stoort voormalig Android-baas Hugo Barra zich daar tegenover The Verge flink aan. Volgens hem kopieert Xiaomi Apple niet en daarmee einde verhaal. Toch komt de Apple-vergelijking niet uit de lucht vallen. Niet alleen doet de Mi 4 wel wat Apple-achtig aan, het bedrijf kondigde het toestel op dezelfde Apple-achtige manier aan. Een keynote gebracht door iemand met een zwart t-shirt en spijkerbroek en een "one more thing..."-verrassing op het einde. Eerder huurde het bedrijf zelfs Apple-oprichter Steve Wozniak in als gastspreker bij een presentatie. Barra maakte eind 2013 de spontane overstap van Android naar het Chinese Xiaomi. Hij is daar verantwoordelijk om de naamsbekendheid buiten de Chinese landsgrenzen te vergroten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel