Foto’s witte Google Pixel 3 XL laten enorm diepe notch zien


Het is niet de eerste keer dat we afbeeldingen of zelfs foto's zien van de aankomende Pixel 3 XL van Google. Het nieuwe vlaggenschip wordt uitgerust met een notch, geen verrassing daar. Maar Google's notch wordt een stuk dieper dan gebruikelijk zo blijkt uit deze nieuwe foto's.

Het gaat om foto's die verschenen zijn op xda-developers van de vermoedelijke Clearly White-uitvoering van de Pixel 3 XL. Het toestel krijgt een volledig witte achterkant, hoogstwaarschijnlijk van glas. Volgens berichten is de bovenkant glanzend en de onderkant mat. Daarmee maakt Google het in theorie mogelijk om de Pixel 3 XL draadloos op te laden al is die functie nog altijd niet bevestigd. Wel bevestigd is de notch, en die is gigantisch.

Google Pixel 3 XL Clearly White voorkantGoogle Pixel 3 XL Clear White achterkant
De Pixel 3 XL in Clearly White, klik voor groter

Nu rollen fabrikanten momenteel over elkaar heen om telefoons met een schermnotch uit te brengen, niet omdat het nodig is maar omdat kan, maar Google spant hier toch wel redelijk de kroon. De notch in de Google Pixel 3 XL is namelijk vele malen hoger dan de status-balk. Het is de vraag hoe Google dit in de software wil oplossen. Of de statusbalk wordt qua hoogte gelijk getrokken met de notch, waarmee onnodig veel schermruimte verloren gaat of de rest van de interface moet rekening houden met een extra gat. Uit eerder verschenen schermafbeeldingen van Android P, de Android-versie die samen met de Google Pixel 3 XL geïntroduceerd wordt, bleek al dat de statusbalk bovenin een variabele hoogte krijgt. Onze inschatting is daarmee dat de Pixel 3 XL een gigantisch grote statusbalk krijgt waarmee het voordeel van een groot scherm meteen teniet wordt gedaan door de beperkte functie ervan.

Redelijk alternatief

Nu komt Google naast deze Pixel 3 XL ook met een Pixel 3 zonder schermnotch. Laat het schermformaat nu redelijk overeenkomen met de Pixel 2 XL dus gebruikers kunnen dit jaar altijd uitwijken naar de Google Pixel 3. Laten we hopen dat de Pixel 3-serie dit jaar de problemen die het vorig jaar had bespaard blijft. Maar gelet op de kritiek die het nu al krijgt belooft het wederom een moeilijk jaar voor Google op smartphonegebied.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com
64 GB Just Black Zo goed als nieuw € 239,00 € 239,00   Bekijk Mobiel.nl
64 GB Just Black Zo goed als nieuw € 259,00 € 259,00   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel