Exclusief: Eerste afbeeldingen tonen FitBit Charge 3


FitBit lijkt op punt te staan om een nieuwe fitness tracker aan te kondigen. Mogelijk gaat het om de FitBit Charge 3 die de Charge 2 uit 2016 moet opvolgen. De Charge 3 sluit dankzij een nieuw ontwerp beter aan op de huid waardoor hij comfortabeler zit. Bovendien zijn er flink meer bandjes om uit te kiezen.

FitBit kondigde de Charge 2 aan tijdens de IFA-beurs in 2016. Laat de IFA-beurs voor 2018 aanstaande zijn en dat maakt de timing van dit lek wel heel erg toevallig. Qua specificaties kunnen we helaas nog niet zoveel vertellen. Zo weten we bijvoorbeeld (nog) niet of de Charge 3 ditmaal wel over een ingebouwde GPS-ontvanger beschikt. Bij de FitBit Charge 2 was het nog nodig om een smartphone verbonden te houden om je locatie bij te houden.

FitBit Charge 3
De mogelijke FitBit Charge 3

Wel lijkt FitBit gekozen te hebben voor een nieuwe manier van bedienen. Zo is de knop links op de Charge 2 ingeruild voor wat lijkt op een inkeping. Onduidelijk is nog hoe die de FitBit Charge 3 moet gaan bedienen, mogelijk is er ditmaal gekozen voor een touchscreen. Verder komen er flink meer bandjes uit waaronder van stof en plastic. Deze moeten wederom zelf verwisselbaar zijn zodat je het uiterlijk geheel naar wens kunt personaliseren. Opvallend is de sportieve geperforeerde witte hieronder die wel wat lijkt op de Nike+ uitvoering van de Apple Watch.

FitBit Charge 3 straps
Meer keuze in bandjes

FitBit positioneert de Charge helemaal bovenin haar fitness tracker-segment. Het is dus het meest uitgebreide en daardoor het meest belangrijke product wat FitBit op dit gebied heeft. Een stap hoger en je komt bij FitBit's smartwatches uit zoals de Ionic, Blaze en meer recent de Versa. Mocht FitBit inderdaad de Charge 3 tijdens de IFA aankondigen dan wordt hij eind augustus 2018 aangekondigd. Dan start namelijk in Berlijn deze consumentenelektronicabeurs. Prijzen en overige specificaties worden dan bekend gemaakt.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     reBuy
Gun Metal Large Refurbished € 65,99 € 69,98   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel