Samsung lekt per ongeluk Galaxy Watch op eigen website


Samsung zou volgens de geruchten klaar zijn om spoedig een opvolger voor Gear S3 Frontier en S3 Classic aan te kondigen. De Galaxy Watch zou mogelijk eind augustus tijdens de IFA aangekondigd worden. Dan moet je als fabrikant natuurlijk niet zelf dat slimme horloge op je eigen website plaatsen, zoals Samsung nu doet.

Ons hoor je overigens niet klagen. Wij krijgen vroegtijdig een mooi kijkje op Samsung's nieuwste klokje. Die lijkt inderdaad Galaxy Watch te gaan heten. Een in onze beleving vrij opvallende naam. Niet alleen een breuk met het verleden, waar we juist namen zagen als Gear S3 Classic en Gear S2, maar ook omdat Samsung tot nu toe de Galaxy-naam exclusief gebruikte voor Android-apparaten. De Galaxy Watch lijkt juist te draaien onder Samsung's eigen Tizen OS.

Samsung Galaxy Watch
De aankomende Samsung Galaxy Watch

Mogelijk gebruikt Samsung toch de Galaxy-naam omdat die stukken bekender is dan 'Gear'. Maar we laten ons graag verrassen, wie weet komt Samsung toch met een versie met Wear OS van Google (voorheen bekend als Android Wear). Veel specs noemt Samsung trouwens niet, alleen dat de Galaxy Watch typenummer SM-R810NZDAXAR heeft en een scherm met een diameter van 42 millimeter. Overigens kwam Samsung snel achter de vergissing; de productpagina was al na enkele minuten weer offline. Echter vergeet het Internet nooit en dankzij CNET hebben we foto's nog.Praat mee over dit artikel