“Boycot of niet, Huawei P30-serie en Mate 20 Pro krijgen gewoon Android Q”


In een verklaring zegt Huawei dat bestaande modellen gewoon updates zullen blijven ontvangen. Dat geldt voor beveiligingsupdates en Android-updates. De Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite krijgen bovendien net als de Mate 20 Pro toegang tot Android Q.

Huawei probeert begrijpelijk de gemoederen voor de komende boycot te bedaren. Huidige klanten maken zich zorgen over toekomstige updates en toegang tot Google-diensten zoals Gmail en YouTube. Tegelijkertijd stellen consumenten hun aankoop uit in afwachting tot meer duidelijkheid. Of die er met Huawei's verklaring nu wel is valt te bezien.

Huawei belofte

Feit is dat er nog veel onduidelijk is. Als het daadwerkelijk tot een boycot komt dan zouden de gevolgen groot kunnen zijn. Wordt een oplossing gevonden en blijft een boycot uit dan is er naast imagoschade weinig aan de hand. Zaak dus voor Huawei om voor te sorteren op het laatste scenario. Google belooft in ieder geval tot 19 augustus updates te leveren voor Huawei-telefoons.

Lijst Huawei-telefoons met Android Q-update

Dat de Huawei Mate 20 Pro en de P30, P30 Pro en P30 Lite straks Android Q krijgen is goed nieuws. Ook toestellen zoals de de P20, Mate 10, P Smart+ 2019 en P Smart Z staan op de lijst om uiteindelijk naar Android Q over te gaan. Of dit allemaal daadwerkelijk gebeurd is echter nog alles behalve zeker. Als de boycot doorgaat dan lijkt alleen het lot van de Mate 20 Pro zeker. Van alle overige genoemde toestellen is de Android Q-goedkeuring nog niet binnen. Die lijken dan buiten de boot te vallen al is dat nog niet zeker.

(via)


Prijsvergelijker Huawei Mate 20 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Emerald Green Refurbished
€ 159,99 € 163,98   Bekijk
bol.com Partner
Twilight
€ 359,95 € 359,95   Bekijk
Amazon
Twilight
€ 427,61 € 427,61   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 20 Pro


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel