Afbeeldingen en specificaties HTC U12+ vroegtijdig op straat


Het is geen geheim dat HTC een gruwelijke hekel heeft aan @evleaks en vandaag blijkt waarom ook alweer. Evan Blass lekt namelijk de officiële persafbeeldingen van het toestel en publiceert daarbij meteen de volledige lijst specificaties. Weg verrassing.

HTC had de U12+ eigenlijk op woensdag 23 mei officieel willen onthullen. Nu was er al het nodige van HTC's nieuwe vlaggenschip uitgelekt maar deze nieuwe informatie zullen ze bij HTC niet kunnen waarderen. Er valt namelijk weinig nieuws meer te onthullen komende woensdag. Een event wat ongetwijfeld veel geld gekost heeft om te organiseren. We zien een HTC U12+ in drie verschillende kleuren; blauw, rood en zwart waarvan de blauwe lichtjes transparant is. "Maar wacht, er is meer!" zou Telsell zeggen.

HTC U12+

Het scherm meet 6 inch en krijgt een Quad HD+ resolutie mee. HTC doet niet mee aan de notch-gekte al zijn de schermranden wel redelijk klein. Voorop zitten twee 8 megapixel camera's met een f/2.0 groothoeklens van 84 graden. Hiermee moeten effecten zoals Live make-up, AR stickers en Selfie Panorama mogelijk worden. De U12+ doet ook aan gezichtsontgrendeling. Achterop vinden we ook een dubbele camera, ditmaal 16 en 12 megapixel groot. HTC combineert een f/1.75 en f/2.6 lens waarmee we vermoeden dat er hiermee ingezoomd kan worden. De speclijst heeft het over 2x optisch zoomen wat vergelijkbaar is met de S9+ en iPhone X. De HTC U12 Plus krijgt een krachtige Qualcomm Snapdragon 845-processor mee met een royale 6 GB aan werkgeheugen. Qua opslaggeheugen kun je kiezen uit 64 en 128 GB, iets wat dankzij een microSD-kaartje tot 2 TB uit te breiden is.


Belangrijkste pluspunt

Vergelijk de HTC U12+ met de reeds verkrijgbare U11+ en los van de dubbele camera's is er niet zoveel verschil. We vermoeden daarom dat dit het belangrijkste aandachtspunt zal zijn tijdens de onthulling. HTC spreekt in haar specificatielijst over AR stickers, HDR Boost (2), Face Unlock, Auto Selfie, Voice Selfie en Selfie Panorama. De HTC U12+ komt in eerste instantie uit met Android 8.0 Oreo maar krijgt een beloofde update naar Android P. Bovendien heeft HTC de digitale assistenten van Google en Amazon standaard ingebouwd. Nu maar hopen dat HTC wat te vertellen heeft 23 mei.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel