“HTC U12+ krijgt 5.99 inch 2K-scherm en dubbele camera”


Er is op Twitter een lijstje verschenen met specificaties van HTC volgend vlaggenschip; de U12+. Niets bijzonders maar de opsomming krijgt de goedkeuring van @evleaks waarmee het gelijk wat meer gewicht krijgt.

Het lijstje verscheen op de tijdlijn van @LlabTooFeR die wel vaker met dit soort info op de proppen komt. We lezen een 5,99 inch Quad HD+ scherm met dus vermoedelijk dunne schermranden. HTC introduceerde een dergelijke vormgeving met de U11+ dus vreemd is het niet dat het daar mee wil doorgaan. Dat HTC met de U12+ een vlaggenschip voor ogen heeft bewijst de keuze voor de processor; de Snapdragon 845 van Qualcomm. Dat is momenteel de meest krachtigste chipset.


Interessant is te lezen dat HTC weer een dubbele camera gaat toepassen achterop. HTC was hier juist relatief vroeg mee maar liet de dubbele camera vallen. Nu andere fabrikanten steeds vaker overstappen op een dubbele camera lijkt ook HTC de stap weer te wagen. De keuze lijkt te zijn gevallen op een dubbele Sony IMX3-sensor van 16 en 12 megapixel. Het is nog even afwachten of HTC een groothoeklens met telezoomlens gaat toepassen om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen of dat het een zwartwit- en kleurensensor toepast voor betere resultaten. Voorop lijkt het een enkele 8 megapixel sensor toe te passen.

HTC Face Unlock gezichtsontgrendeling

We zien verder dat HTC meerdere geheugen-uitvoeringen wil uitbrengen waarvan het meest uitgebreide model met 6 GB aan RAM-werkgeheugen komt en tot 256 GB aan opslaggeheugen. De behuizing krijgt een IP68-afwerking waarmee hij zo goed als stof- en waterdicht is. Dat zagen we al bij de U11+ en ook diens aanraakgevoelige randen zullen weer van de partij zijn. HTC rust de U12 uit met gezichtsherkenning wat het HTC Face Unlock noemt. Dat lijkt een eigen alternatief voor Apple's Face ID en Samsung's Intelligent Scan. Hoe dit precies werkt blijft nog onduidelijk. De HTC U12 wordt uit de doos geleverd met Android 8.0 met Project Treble-ondersteuning voor het sneller kunnen uitrollen van updates. Momenteel staat het toestel alleen nog bekend aan de hand van z'n codenaam; Imagine. Wanneer HTC van plan is het toestel officieel aan te kondigen is onbekend. Normaliter doet het dit aan het begin van het jaar.


Prijsvergelijker HTC U12+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U12+


Prijsvergelijker HTC U11+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel