HTC U12+ komt mogelijk in matte witte achterkant


Al enige tijd gaan er geruchten over het volgende vlaggenschip van HTC. Na de verkoop van een groot deel van de medewerkers aan Google staan de ontwikkelingen wat stil maar nog zeker 1 nieuw vlaggenschip lijkt er aan te komen; de U12+. En die krijgt mogelijk een nieuwe afwerking.

Berichten op HTCSource spreken over een mogelijke nieuwe achterkant. HTC past al enige tijd haar Liquid-ontwerp toe waarbij het glazen achterpaneel zo gevormd is dat het naadloos en haast vloeibaar overgaat in de rest van de behuizing. Dit resulteert een haast spiegelende achterkant op die erg kenmerkend is maar ook erg gevoelig voor vingerafdrukken. Maar daar lijkt HTC wat voor gevonden te hebben.

HTC mat glas afwerking
HTC maar dan mat

Want als de geruchten kloppen dan krijgt de U12+ een optie van een matte afwerking. Hierbij is de zijkant, het zogenaamde frame, nog altijd van metaal gemaakt en de achterkant van glas. Ditmaal is hij alleen niet spiegelend maar mat. Afbeeldingen hiervan of details missen vooralsnog, maar toen we voor het eerst dit gerucht hoorden moesten we denken aan de One X. Dat model bestond nog uit een plastic behuizing maar de afwerking daarvan was ook mat. Nu laat glas zich uitermate goed lenen voor een matte afwerking, denk aan het glas in sommige deuren of ramen. Fans van het glimmende HTC-telefoons hoeven trouwens niet teleurgesteld te zijn; die optie blijft mogelijk gewoon bestaan.

HTC U12+ specificaties

Er is over de HTC U12+ inmiddels al het nodige uitgelekt. Zo krijgt het toestel net als de U11+ een scherm met 18:9-verhouding met mogelijk Quad HD+ resolutie. Achterop zit in jaren weer een dubbele camera mogelijk van zowel 16 als 12 megapixel. Ook vinden we daar de vingerafdrukscanner al werkt HTC ook aan een eigen variant van gezichtsherkenning. Verwacht uitvoeringen van 4 en 6 GB aan werkgeheugen en Single en Dual SIM. Onbekend is nog wat er na de U12 Plus komt. HTC heeft haar portfolio de laatste tijd al ingekrompen en het is met de verkoop van de Pixel-afdeling aan Google nog maar de vraag hoeveel capaciteit het bedrijf in huis heeft om nieuwe smartphones te maken. De lancering van de HTC U12+ wordt overigens pas over enkele maanden verwacht.


Prijsvergelijker HTC U12+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U12+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel