Onaangekondigde Huawei P20 Lite al bij diverse webshops te koop


Opvallend nieuws over een nog niet aangekondigde Huawei-telefoon; de P20 Lite is al bij verschillende Nederlandse en buitenlandse webshops te bestellen, zo leerde NieuweMobiel.NL De P20 Lite met codenaam Anne moet tussen de 400 en 410 euro kosten en krijgt de befaamde notch mee in het scherm.

We troffen het toestel onder meer aan bij Central Point, Overhoff Telecom en Infotheek. Maar ook bij diverse buitenlandse webshops staat de P20 Lite inmiddels in het systeem. Het toestel kent een verkoopprijs van rond de 410 euro en lijkt verkrijgbaar in 'Midnight Black' (productcode 51092FTN) en 'Klein Blue' (productcode 51092FTP). Specificaties of foto's komen op de hierboven genoemde website's niet voor maar daar is inmiddels wel al het nodige van naar buiten gekomen.

Huawei P20 Lite te koop
Huawei P20 Lite te koop

Central Point verwacht de Huawei P20 Lite vanaf 29 maart te kunnen leveren; precies 2 dagen na de verwachte introductiedatum. Op 27 maart houdt Huawei namelijk een event in Parijs waar het naast deze P20 Lite mogelijk ook de P20 en P20 Pro zal onthullen. Dat betekent dat al vroeg na de officiële lancering de toestellen in de winkels zullen liggen. De P20 Lite moet waarschijnlijk het instapmodel worden al krijgt het toestel wel een scherminkeping mee net als z'n duurdere broers. Het scherm meet waarschijnlijk tussen de 5 en 5,6 inch groot, de camera telt 16 megapixels en het opslaggeheugen begint bij 32 GB.

Nieuwe stijl

Huawei lijkt met de P20-serie een nieuwe weg in te slaan qua ontwerp. Alle genoemde modellen zullen vermoedelijk zijn uitgerust met een scherm-notch. Deze inkeping biedt ruimte voor de selfiecamera en diverse sensoren en zorgt dat de rest van het scherm dicht tegen de rand aan ligt. Dat geeft een moderne uitstraling maar het levert hem ook de kritiek op dat hij daarmee wel erg op de iPhone X van Apple lijkt. Nu is Apple zeker niet de eerste die telefoons met een zogenaamde notch uitbrengen, ze hebben wel veruit het meest populaire notch-model in het assortiment. En één die veel geld in het laatje brengt en dus goed in de gaten en gekopieerd wordt door de concurrentie.


Prijsvergelijker Huawei P20 lite
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
hollandsnieuwe abonnement € 8,00 € 19,00 1000 1 GB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P20 lite


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel