Ook kiekjes van 5.6 inch grote Huawei P20 Lite met notch


Evan Blass heeft een foto gepubliceerd van wat hij zegt de Huawei P20 Lite is. Het toestel toont sterke gelijkenissen met de eerder uitgelekte P20. Zo is er een smalle notch bovenaan het scherm, een dubbele camera en ook Android Oreo lijkt weer van de partij te zijn.

En ook bij dit model lezen we de naam Shirley weer terug. Mogelijk is dit een grapje van Huawei om bij gelekte kiekjes niet meteen bewijs van een Huawei-telefoon te hebben. De naam stond ook al op het eerder uitgelekte P20-model. Bij deze P20 Lite lijkt wederom sprake van een 18:9-scherm met bovenin een smalle inkeping. De notch is momenteel een erg populair onderdeel bij telefoonfabrikanten. Niet omdat hij ergens functioneel voor is maar omdat hij daardoor erg op de momenteel populaire iPhone X van Apple lijkt. En ja, daar vinden we wat van.

Huawei P20 Lite

Het scherm zit onderaan niet helemaal strak tegen de rand aan. Zo is er nog ruimte voor een logo. De ruimte wordt in ieder geval niet gebruikt voor aanraakgevoelige knoppen. Die past Huawei in plaats daarvan op het scherm toe. Daarmee lever je wel een deel van de schermruimte in wat ergens jammer is. Overigens zit ook bij de eerder uitgelekte P20 de scherm onderaan niet tegen de rand aan al was dat om ruimte te laten voor de vingerafdrukscanner. Bij deze P20 Lite zit deze achterop.

27 maart

Volgens Evan Blass krijgt de Huawei P20 Lite een 5,6 inch groot scherm met Full HD+ resolutie. De camera bestaat uit een paar 16 megapixel camera's die in samenwerking met Leica zijn gemaakt en waarmee zonder kwaliteitsverlies ingezoomd kan worden. Ingebouwd zit een HiSilicon Kirin 659-processor bestaande uit 4 cores op maximaal 2,38 GHz en 4 energiezuiniger cores op maximaal 1,7 GHz. Het werkgeheugen komt uit op 4 GB en de batterij kent een redelijke capaciteit van 3.520 mAh. Het beestje draait op Android Oreo met daar bovenop Huawei's eigen EMUI-schil. Huawei kondigt de P20 Lite mogelijk samen met de P20 en P20 Pro of P20 Plus aan tijdens een speciaal event op dinsdag 27 maart in Parijs. De P20 Lite lijkt qua specs en uiterlijk sterk op de P20. Mogelijk krijgt de P20 Pro een camera bestaande uit 3 sensoren; een unicum voor een mobiele telefoon.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel