Evan Blass toont Huawei P20 met scherm-notch


Voor 27 maart staat de onthulling van de Huawei P20 gepland. Precies een maand eerder krijgen we mogelijk al beeld van het toestel binnen en die oogt,... herkenbaar! Natuurlijk kan er nog veel veranderen maar omdat de bron ons geen onbekende is vermoeden we van niet.

Niemand minder dan Evan Blass toont op z'n Twitter-account een foto van de vermeende Huawei P20. Huawei slaat dit jaar het Mobile World Congress over en kondigt haar nieuwe vlaggenschip op een speciaal event in Parijs op 27 maart. Het bedrijf bestookt ons al een paar dagen met teasers waarin de nadruk wordt gelegd op een driedubbele 'O'. Enige tijd werd daarom gedacht dat de P20 een driedubbele camera zou krijgen maar die vlieger gaat niet op.

Huawei P20

We zien hem simpelweg niet terug in bovenstaande afbeelding. Dat wil niet zeggen dat de geruchten terug de ijskast in kunnen. Mogelijk bewaart Huawei de functie voor de uitgebreidere P20 Plus. De gewone P20 krijgt een dubbele camera achterop die verticaal gepositioneerd zijn. Net als, de iPhone X ja. En de scherminkeping bovenin is daar ook een onvervalste verwijzing naar. Al lijkt Huawei die inkeping te gebruiken voor alleen de selfiecamera en omgevingslichtsensor. We zien verder een Oreo-koekje terug, een verwijzing naar Android 8.0 Oreo en onderaan het scherm een vingerafdrukscanner. Het scherm krijgt onderaan dus een lege balk waardoor wij ons afvragen waar die notch goed voor is.

Shirley?

Op het glimmende toestel zien we achterop de naam 'Shirley' met bij de camera de term 'BYDCA'. Van beide termen durven we je niet te zeggen waar ze precies voor staan. Mogelijk is Shirley een codenaam al is het voor het eerst dat we hem in die hoedanigheid horen. We hebben sowieso nogal wat vraagtekens bij deze foto, het ziet er namelijk nogal gescript uit. Voor- en achterkant, een Oreo-koekje, hoge resolutie foto. Alsof Huawei wil dat we tussen al het MWC-geweld met de Samsung Galaxy S9 en Sony Xperia XZ2 ook nog even aan Huawei moeten denken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel