Ook OnePlus 6 krijgt mogelijk scherm-notch en glazen achterkant

· 1 reactie


Wat is het toch met de inspiratie van telefoonfabrikanten de laatste tijd? Ze lijken allemaal Apple achterna te huppelen alsof er geen andere weg is. Laatste in dit rijtje is OnePlus zo lijkt want als deze beelden van de OnePlus 6 zijn dan lijkt het toestel sterk op de iPhone X.

Schijnbaar is het gewoon enorm lastig om zelf met iets nieuws te komen. Als deze plaatjes kloppen dan krijgt de OnePlus 6 namelijk een groot scherm zonder noemenswaardige randen met bovenin een uitsnede, ook wel notch genoemd. OnePlus ruilt verder de metalen achterkant in voor een glazen variant. Waar hebben we dat ook alweer gezien? Ohja, de iPhone X natuurlijk! Het 10-jarige-jubileum toestel van Apple die momenteel door half Azië schaamteloos wordt gekopieerd.

OnePlus 6OnePlus 6 achterkant
OnePlus 6: klik voor groot

Aan de foto's te zien heeft de notch geen enkele functie behalve de luidspreker en selfiecamera te huisvesten. In onze beleving had dat ook anders gekund. Achterop maakt de metalen achterkant plaats voor een glazen variant. En om de iPhone X nog meer te kopiëren zijn de dubbele camera's ditmaal onder elkaar geplaatst in plaats van horizontaal. Daaronder zien we een ovalen vingerafdrukscanner terug. Al met al ziet het er best strak uit allemaal maar de originaliteit is natuurlijk ver te zoeken en dat doet in onze ogen afbreuk aan OnePlus-identiteit. OnePlus kondigde november vorig jaar de OnePlus 5T aan, vrij vlak na de introductie van de OnePlus 5. Het is daarom nog even de vraag wanneer we de OnePlus 6 kunnen verwachten.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel