Video toont mogelijk gecancelde LG G7 (Neo)


Een Israëlische journalist heeft een video en enkele foto's geplaatst van een nog onbekend LG-model. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om de LG G7 (Neo); een model die door LG inmiddels gecanceld is.

Het verhaal over de LG G7 is een wat vreemde. Het model wat de G6 zou opvolgen zou nagenoeg klaar zijn maar door LG op het laatste moment geschrapt zijn. Waarom precies is gissen, mogelijk vond LG het eindproduct niet onderscheidend genoeg. In plaats daarvan ging het terug naar de tekentafel en komt het later dit jaar met een model dat nu nog bekend staat als 'Judy'. Nadere informatie over Judy ontbreekt, mogelijk krijgen we vandaag wel een goed blik op de gecancelde LG G7 (Neo).

Bovenstaande video zou zijn geschoten op het Mobile World Congress in Barcelona. Het toont een toestel met groot scherm dat behoorlijk dicht tegen de randen aan zit. Bovenaan zit hij zelfs zo dicht tegen de rand dat er een notch (een inkeping) nodig is om alle sensoren en de selfiecamera onder te brengen. De achterkant lijkt van glas te zijn gemaakt en de dubbele camera's zijn verticaal en in het midden geplaatst. Dat doet ons allemaal wel heel erg denken aan een ander bekend toestel. Mogelijk is dat meteen de reden waarom LG het toestel geschrapt heeft. We zullen het nooit weten.

Herkenbaar

Interessant is dat naast het toestel een lijstje met specificaties te zien is. Zo weten we dat de LG G7 (Neo) over een 6 inch OLED-scherm zou beschikken met een hoge resolutie van 1.440 bij 3.120 pixels. Voor dubbele camera had LG gekozen voor 2x een 16 megapixel sensor met f/1.6 en f/1.9 lens, de selfiecamera zou 8 megapixel groot zijn. De batterijcapaciteit valt voor dit formaat scherm wat tegen; 3000 mAh. LG zou een Snapdragon 845-processor toepassen met 4 of 6 GB aan werkgeheugen. Al met al behoorlijk high-end maar mogelijk niet onderscheidend genoeg. Vooral niet nu net de OnePlus 6 gelekt is die bijna een kopie hiervan is.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel